perjantaina, tammikuuta 28, 2011

Pari herkkua

Blogia seuranneille ei liene uppo-outoa, että Islanti vetää minua puoleensa: villa, neuleet ja hevoset nyt tietenkin, mutta myös ihmiset, kieli, karuus, kuumat lähteet, tulivuodet, meri. Ja huumori. Näin ne islantilaiset miehet kutovat.

Olen myös seurannut FST5:ltä hurmaavan pähkähullua Yövuoroa, joka vaihtui viime tiistaina Päivävuoroksi.5 kommenttia:

Elli ja Aura kirjoitti...

Meillä on siis enemmänkin yhteistä kuin kuorolaulu ;) Täälläkin ollaan Islantifaneja ihan loppuun asti! Osaan myös kieltä, tosin nykyään vain välttävästi. Olin siis siellä vaihdossa syksyllä 2005.
Elli

Tuija kirjoitti...

Kuorolaulu + kutominen. Ja meillä taitaa olla saman alan koulutus - kurkkasin kuorosi sivuille ja siellä oli jotain juttua, jos nyt sitten yhdistin oikein... :) Mutta ooh, osaat islantia! Minä en todellakaan, en ole edes käynyt Islannissa, vasta haaveilen siitä. Ja kuuntelen kieltä tv-sarjoista korvat höröllä. Raahaisin Islantiin mielelläni koko perheen, mutta siellä järjestetään myös monenlaisia neuleretkiä. Aah, haaveilen.

Elli ja Aura kirjoitti...

Hih, hauskaa että meillä on vieläkin enemmän yhteistä :D Ja joo, ei meidän kuorossa ole kuin yksi Elli, joten varmasti yhdistit oikein (pitäisi ehkä hieman päivittää esittelytekstiä...). Opiskelin siis Háskóli Íslandsissa ihan islanniksi ja siksi oli vähän pakko osata. Puhuminen ei nyt ollut koskaan mitään yltiöhyvää, mutta ymmärsin kyllä niin hyvin että pysyin kartalla luennoilla. Ruotsinkielisenä tuo kieli oli hieman helpompi opetella ja sain lukea vapaasti yliopistolla muita pohjoismaisia kieliä.

Täälläkin on haaveena päästä taas uudestaan Islantiin, en siis ole käynyt vaihtoaikojeni jälkeen. Icelandair lentää kesäaikaan suoraan ja silloin lentojen hinnat eivät ole mitkään päätähuimaavat. Ratsastusreissu olisi myös ihana!
Elli

Anonyymi kirjoitti...

Ootteko islantifanit huomanneet, että Jaakko ja maailmanvalloittajat sarjasta on tulossa jakso Islannista. Taisi olla jotain neuleisiinkin liittyvää... Riitta

Tuija kirjoitti...

Elli: Joo, ruotsin kautta islantiin varmaan pääsee sisälle paremmin ja sitä reittiä minunkin pääni yrittää käyttää, mutta eipä tv-sarjan solkkauksesta yksittäisiä sanoja tai yksittäisiä sanajärjestysoivalluksia enempää ainakaan minun kielitajuuni uppoa. Kuuntelen varmaan eniten poljentoa, joka tuntuu jännän tutulta, yhtä aikaa pohjanmaalaiselta, hämäläiseltä ja saamelaiselta.

Riitta: Ahaa, enpä ollut huomannutkaan! Pysyn kuulolla.