maanantaina, tammikuuta 03, 2011

Talviunineulontaa


Joulun vieraskestitysosuudesta selvittyäni lösähdin sohvalle ja lojuin siinä eilisiltaan saakka lankaa, puikkoja, ohjeita, suklaata ja kaukosäädin käden ulottuvilla. Tuli katsottua muun muassa Gilmoren tyttöjä, Monte Criston kreiviä, Hercule Poirotia, Erästä joulutarinaa ja Sohvanvaltaajia. Tietenkin. Välillä sytyttelin kynttilöitä vastavalmistunut pipo päässä.


Sinerryksestä huolimatta pipon väri on vaaleanharmaa. Soisin pipon olevan vähän löysempi, valuvampi, mutta ehkä vaikutelmaa saa tehostettua kurtistamalla takaa? Tai kastelemalla ja möyhentämällä? Kokeilen ainakin ensimmäistä.

Mallikuvio on minusta aika jännä, en ole aikaisemmin nähnyt ihan samanlaista, mutta tekotapa oli siihen nähden tosi helppo. Jos joku aikoo tehdä saman pipon, kannattaa huomata, että pienimmässä koossa näyttää olevan pieni erhe silmukkamäärässä. Ihan vähän herättää hämmennystä, että ennen mallikuvion aloittamista tehtävät lisäykset eivät mene tasan silmukkamäärään nähden, mutta se ei haittaa yhtään, kunhan vaan tekee lisäyksiä pyydetyn määrän. Päälaen kavennuksissa sitten ihmetyttää enemmän, kun kavennusmallikerta ei olekaan jaollinen silmukkamäärällä. (Edit. Ja tuo lause vasta ihmetyttääkin. Aika harvoin pienemmän luvun voi jakaa tasan isommalla - hoh, pääni jäi talviunille. Tarkalleen sanottuna tarkoitin, että 112 ei ole jaollinen 6:lla.) Asia oli kuitenkin helppo korjata, minä lisäsin jossain vaiheessa yhden silmukan, vaikka ihan tismalleen taiteen sääntöjen mukaan homma ei niin menekään. En jaksanut vaan olla tarkka tarkkanen kesken ankaran löhöilyni.

Malli: Anna Karenina (http://www.umschlagplatz.at/ ja http://www.ravelry.com/patterns/library/anna-karenina-2)

Lanka: Mondial Sidney Superwash (100 % merino)

Puikot: Addin pyöröt, 3,5 mm (tehty magic loop -tekniikalla)

Ravelryssä

Ei kommentteja: