keskiviikkona, tammikuuta 19, 2011

Teenjuojan parempi talvihuivi


Aamun aloitan yleensä darjeeling-teellä, usein kakkossadolla, tai kuten tällä hetkellä, täyteläisellä syyssadolla. Hieman tikkuinen tweed-lanka on minusta kuin syys-darjeelingia: värikästä, rouheaa, moniulotteista ja lämmintä. Maanläheistä.


En tiedä, onko Jared Flood teenjuoja, mutta tweedin päälle hän ymmärtää. Hänellä on mielestäni myös harvinainen kyky löytää langan ja mallikerran rakenteen välinen vuoropuhelu niin, että kokonaisuus loksahtaa rauhalliseksi, iättömäksi itsekseen, ja tuntuu, että juuri noin sen piti mennäkin. Ihailen siis Jaredin malleja, joku niissä osuu. Samoin hänen kuvissaan, langoissaan, lankojen väreissä. Tuijottelen niitä ja juon teetä, toisenkin kupin...


Tämä pieni, kaunis huivi tekee teenjuojan onnelliseksi.


Malli: Terra by BrooklynTweed
Lanka: Rowanin Felted Tweed DK, väri Bilberry (151), n. 2,5 kerää
Puikot: Addin pitsipyöröt 3,5 mm

10 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Ihana huivi kauniissa värissä!

Nasti kirjoitti...

Mikäpäs siinä on teetä litkiessä noin komia huivi kaulassa :)

Kytsätär kirjoitti...

Kaunis huivi ja värivalinta onnistunut

Tuija kirjoitti...

Tess; Kiitos, kiitos!

Nasti: Hyvin maistuvat huivi kaulassa muutkin teelaadut kuin mainostamani. :)

Kytsätär: Kiitoksia. Värivalintaa pohdin kahden eri sinipunaisen välillä, ja kun en osannut päättää kaupassa, ostin kumpaakin. Kotonakin pähkäilin asiaa sekä ikkunan ääressä luonnonvalossa että peilin edessä. Mutta nyt on sitten olemassa vielä toiset langat vaikka jotain muuta Jaredin huivia varten.

helena kirjoitti...

Tunnelmallinen kirjoitus ja aivan ihana huivi! Väri on tosi upea!

Tuija kirjoitti...

Kiitos Helena!

Hosuli kirjoitti...

oioi mikä ihana violetti!

Tuija kirjoitti...

Hosuli: Joo, Felted Tweedin värit ovat todella kauniita.

Tuija kirjoitti...

Ihana huivi!
Minä en koskaan löydä mitään kivaa ohjetta... Mutta kun näen tämmöisen upean toteutuksen (mikä väri ja upeat kuvat)niin heti tulee olo että tuommoisen haluan minäkin! Jaredin malleihin olen törmännyt ennenkin ja olen kanssasi samaa mieltää; hienoja ovat.
Piti tulla kertomaan että joo, kävin lataamassa ohjeen ja nyt pähkäilen, että mitäs lankaa siihen voisi näistä omista käyttää. Vai pitäisikö tehdä viimestä päälle ja käydä hakemassa noita upeita Rowaneita...Matkija mikä matkija...

Tuija kirjoitti...

Tuija-kaima: Minulla on ihan päinvastainen ongelma, ihania ohjeita löytyy aivaan liikaa, niin paljon, että ihan ressiä pukkaa. :)

Käytä veikkonen Felted Tweediä, ei taida olla minun keksintöni se lanka ja muutenkin... Tosin jos haluat huivista isomman, lähempänä ohjeen mukaista olevan, mieti josko valitsisit Aran-paksuisen Felted Tweedin. Sitä vaan ei taida saada Suomessa minkään kivijalkakaupan hyllyltä, tilaamalla kyllä. Minä haaveilen Jaredin oman Shelter-langan tilaamisesta, mutta epäröin siksi, että syksyllä ihan muu Ameriikan-tilaus ei mennyt ihan putkeen.