tiistaina, joulukuuta 29, 2009

Kutoo ja kutoo, mutta tuluskukkaroakaan ei synny


1. Tämä on 100% rain -blogin Veeran suunnittelema Modern Garden, mutta pieleen meni. Kuva on valikoitu yksilö monesta napatusta ja voi olla, että neule ei siinä näytä täysin epäonnistuneelta, mutta trust me, se on. Valitettavasti. Tykkäsin mallista tosi paljon ja säädin ja purin ja säädin vielä muutamaan kertaan uudelleenkin (muokkausta tarvittiin mm. siksi, että lanka on alkuperäistä ohuempaa), ja täydellisiä nappejakin (lue: silmukoiden lomasta mahtuvia, koska joku teki napinläpiä liian harvaan) neule odotti valmiiksi neulottuna noin kuukauden, mutta eivät napit pelastaneet neuletta. Se on kikkana hartioilta, kikkana ympärysmitaltaan ja pituudeltaan pingotuksessa venähtänyt (tasapainon vuoksi). Neuletta on paapottu ja sille on annettu aikaa, hermoja on lepuutettu ja näkökulmia on vaihdeltu, mutta valokuvat paljastivat totuuden, jonka perheemme absoluuttinen muotiguru eli 10-vuotias tytär sanoi jo aikapäiviä sitten: kaamee. Menee purkuun, jonka ihanainen ja kallis Ruotsista asti rahdattu lankaseni (Rowanin Cocoon) toivottavasti kestää urheasti, jotta siitä jonakin siunatumpana ajankohtana voisi syntyä jotakin käyttökelpoista.2. Lentokoneessa matkalla Stingiä kuuntelemaan aloitin viime hetken joulukudontahurahduksen vallassa pipon, jonka oli tarkoitus päätyä kummipojalle. Poika on hiphoppari ja varsinkin skeittari, ja tarkoituksena oli tehdä löysä ja pitkähkö versio uusimman Knittyn Knotty but nice -piposta, mutta liian tiukka tuli siitäkin, sikin sokin risteilevät kaapelit kun eivät kauheasti jousta. Lisäksi neulos on niin jäykkää, että pipon pitkähkö huippu sojottaa kohti kaakkoa (niin sanoakseni), mikä ei varsinaisesti luo rentoa joukkarimeininkiä. Purkuun sekin.3. Joulukuusessamme roikkuu aika paljon kudottuja tai muuten langasta tehtyjä koristeita, mutta eihän niitä ole koskaan liikaa, eihän? Tästä piti tulla latvatähti tähän malliin. Ohjetta minulla ei ollut ja sovelsin omasta päästä, mutta sitten (jämä)lanka otti ja lopahti ja joulukin iski päälle. No, jos ensi jouluksi sitten.4. Hullu kun olen, jatkan yrittämistä. Nyt olisi syntymässä ponchopusero. Sormet ristiin!

9 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Harmillisia takaiskuja. Tuo ensimmäinen näyttää kyllä tosi ihanalta, paremmalta kuin esikuvansa. Taidanpa ostaa tuon mallin minäkin.

Tuija kirjoitti...

Kääksistä joo, kiitokset lohdutuksesta. Neuletakki olisi minustakin kiva hieman alkuperäistä pidempänä, jollaiseksi minun takkini pingotuksessa venähti, mutta se on älyttömän tiukka: napit auki se näyttää jättiläisen päälle eksyneeltä barbin neuleelta ja napit kiinni... yhä barbin neuleelta. Jos vielä teen Modern Gardenin, käytän paksuudeltaan ohjeen mukaista lankaa ja yritän sovitella neulomisen aikana vielä ahkerammin kuin nyt tein. Koko höskä tehdään yhtenä kappaleena, mistä sinänsä pidän, mutta kannattaa sitten käyttää pitkiä pyöröjä, jollei ole kauhean ahkera siirtämään silmukoita useammalle puikolle tai langalle.

Riikka kirjoitti...

onpa harmi.. kuvassa näyttää tosiaan kivalta! tsemppiä!

eila kirjoitti...

Kuvassa näyttää tosiaankin tosi kivalta, harmi ettei luonnossa!

Tiina kirjoitti...

Oi voi, melkeinpä tunsin tuskasi... Malli näyttää kuitenkin niin kivalta, että ehkä sisulla vielä....
Itselläni menossa myös purku-uudelleenneuolomisoperaatio ja eniten harmittaa, kun neule piti tehdä kokonaan valmiiksi asti, ennen kuin, useista välisovituksista huolimatta, paljastui kaamea totuus - aivan liian iso.... Pöh

Tytti kirjoitti...

Voi että. Modern Garden näyttää kuvassa kyllä TOSI hyvältä, mutta jos se on pieni, niin sitten se on. Harmin paikka. Muutkin työt näyttävät kyllä hyviltä. Ymmärrään tuskaasi, vähän samanlaisin fiiliksin on menty pitkin syksyä...

Tuija kirjoitti...

Kiitokset kaikille kannustuksesta! Kuva on rajattu sopivasti, hämätty, häivytetty... Edestä otettu kuva (jota en kehdannut tänne laittaa) kertoo kuitenkin totuuden eli liian pieni se on. Mahtuu päälle, mutta kiristää vääristä kohdista rumalla tavalla. Panen nyt toivoni tuohon ponchopuseroon, josta toivottavasti tulee poncoksi sopivan väljä. Lanka ja neulos ainakin ovat ihania.

Anonyymi kirjoitti...

Ah, en suoranaisesti iloitse, että jollakin muulla on paha neulekarma, mutta kiitos postauksestasi! On huojentavaa kuulla, ettei ole viimeaikoina ollut ainoa epäonnisten neuleiden väkertäjä.

Onnenkantamoinen tuleviin kutomisiin :)

t. satunnainen neuleblogiseuraaja

AnniKainen kirjoitti...

No voi kökkö. Takki näyttää todella kauniilta. No onneksi jatkat yrittämistä, se kannattaa, sanoo eräs joka on ehkä muutamankin kerran purkanut.