Anoppini leipoo joka jouluksi herkullisia taatelipikkuleipiä. Ohjeen hän on saanut aikoinaan omalta anopiltaan.
Taatelileivät
1 pkt (250g) kivettömiä taateleita
250g voita
2dl sokeria
350g vehnäjauhoja
2 munaa
1/2 tl soodaa
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1. Leikkaa taatelit saksilla pieniksi paloiksi.
2. Sekoita kaikki aineet taikinaksi.
3. Leivo taikinasta pyöreitä n. 3 cm läpimitaltaan olevia tankoja.
4. Kääri tangot kelmuun ja laita jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.
5. Leikkaa taikina n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja aseta viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Paina jokaisen leivän keskelle hasselpähkinän puolikas. Paista vaaleanruskeiksi 175° n. 5-10 min.
Tee taatelileivät ajoissa ennen joulua, paranevat säilytyksessä tiiviissä purkissa. Myös raaka taikina säilyy hyvin kylmässä.
1 kommentti:
Kiitos tatelileipien ohjeesta! Olin kokonaan unohtanut, että sellaisiakin on, mutta nyt kun muistin, täytyy kokeilla!
Lähetä kommentti