perjantaina, joulukuuta 11, 2009

11Orava tonttu ovat saapuneet joulun viettoon katajan katveeseen hiiren talolle. Kärpässienet tuovat värityksellään jouluista tunnelmaa.


Hiiri tervehtii ikkunasta vieraitaan.


Kärpässieni virkattu kolmosen koukulla. Punainen lanka Novitan Woolia, valkoinen jotakin sopivan paksuista jämälankaa, mahdollisesti Floricaa.
Sieni on aloitettu punaisen lakin keskeltä ja virkattu ympyrää puolipylväillä (Tai niin oli tarkoitus. Taisin muistaa puolipylvään väärin ja teinkin ehkä jotain omakeksittyjä silmukoita.) lisäten ensin joka toisella silmukalla, sitten joka kolmannella jne. kunnes ympyrä oli mielestäni sopivan suuri. Sen jälkeen ryhdyin kaventamaan.
Virkkasin ensimmäisen kavennuskerroksen vielä punaisella langalla ja vasta toisella kavennuskerroksella vaihdoin valkoiseen lankaan. Kavensin vastakkaisessa järjestyksessä kuin tein lisäykset (ensin kav. joka 4:llä, sitten joka 3:lla, joka 2:lla jne.) kunnes silmukoita oli sopivasti jäljellä jalkaa varten. Tässä vaiheessa täytin hatun punaisella huovutusvillalla.
Jalan virkkasin kiinteillä silmukoilla spiraalia. Kun jalka näytti sopivan korkealta, täytin sen vanulla ja kavensin virkaten kiinteitä silmukoita joka toiseen silmukkaan kunnes pohjassa ei enää ollut reikää. Katkaisin langan ja päättelin sen. Valkoiset pilkut ompelin ranskalaisilla solmuilla (Työnnä neula ulos kärpässienen lakista, kierrä lanka kaksi kertaa neulan ympäri ja pujota neula ulostulopaikan vieresta sienen sisään ja seuraavan pilkun paikasta ulos. Vedä solmupisto sopivan kireäksi, mutta ei liian.).

Ei kommentteja: