maanantaina, lokakuuta 13, 2008

Inspiraatiota rapakon takaa

T: Jaaha, on käyty kirjaostoksilla. Mikä on teoksen nimi?
S: Mason-Dixon Knitting Outside the Lines.

T: Miksi ostit juuri sen?
S: Tykkäsin kovasti ensimmäisestä Mason-Dixonista, joten olihan toinenkin pakko saada. Voiko kirja olla huono, jos sen alaotsikko kuuluu:"Patterns, stories, pictures, true confessions, tricky bits, whole new worlds, and familiar ones, too"?


T: Kenelle kirja on tarkoitettu?
S: Kenelle tahansa, jolla pysyvät puikot kädessä. Englantia pitäisi ehkä hiukan osata myös.


T: Mikä kirjassa on kivointa?
S: Kuvat, tarinat, älyvapaa huumori.

T: Mistä ohjeesta pidät eniten?
S: Saako valita monta? Metropole-takki, Kiki Mariko -matto ja älyvapaaosastolla Swifty-mopinsuojus.
T: Ahkera
siivoojatäti kun olet. Sopii niihin edellisen kirjan ohjeella kutomiisi tiskirätteihin. Koiratkin tykkää, ehkä.

T: Onko yökkiksiä?
S: Cardi cozy (ohut mohairneule). En tajua, mitä käyttöä on neuletakilla, jonka tekemiseen täytyisi käyttää tuntikausia ja joka joka tapauksessa repeäisi heti, kun jäisi kiinni ensimmäiseen rottinkituoliin.
T: Vaikka meillä päin ei ole rottinkituoleja, minäkään en ole innostunut itse mallista, liian leveä ja tylsäkin, mutta Kidsilk Hazea haluaisin silti joskus kokeilla, sisäinen höttöilijäni piipittää.


T: Entä sukkaohjeet, kolahtaako?
S: Onhan noita palmikkosukkia nähty. En kiinnittänyt niihin edes huomiota. En myöskään erityisemmin pidä palmikoiden tekemisestä. Mutta voisiko joulusukan ohjeella tehdä polvisukat? Niihin voisi nimien sijaan kirjoittaa "oikea" ja "vasen", niin ei pääsisi perusasiat unohtumaan.

T: Errant-sukkien suunnittelija antaa muuten blogissaan ohjeet siihen, miten sukkien kaapeleista saa vielä vaeltelevaisemmat.
S: Jaa että mitä? Voisiko ne saada vaeltamaan itsekseen esim. kauppaan ja takaisin?
T: Köh.

T: Uskotko jälkimmäisessä sukkamallissa olevaan ohjeeseen siitä, miten palmikoita neulotaan ilman palmikkopuikkoa? Pysyvätkö silmukat muka tällaisen tavallisen tumpelon hyppysissä? Oletko testannut?
S: Kuten sanottu, en kiinnittänyt sukkaohjeisiin mitään huomiota enkä lukenut ohjeita, vielä. Nyt mielenkiinto heräsi.

T: Entä uppoaako nuorisoneule teidän 14-vuotiaan makuun?
S: Ei uponnut. Selkeä yökkis.

T: Meilläkin sanottiin yhteen ääneen YÄK. Vasta seuraavien sivujen vauvaneuleiden kohdalla alkoi tyttären ja kaverinsa ihku-uikutus.

T: Kuinka monta huovutettua joulukuusta on jo värkättynä?
S: Voi ei! Oletko sä jo aloittanut?!? Mulla ei ole vielä yhtään.
T: No comments.

T: Kannattiko kirja hankkia?
S: Ehdottomasti!

Ps. T haaveilee, että Habu-langat riittäisivät tuolla kaksikerrosidealla toteutettuun pikkupikku huiviin. Höttöä höttöä.

3 kommenttia:

Jaki kirjoitti...

Kiva blogi! Voi, kun minakin olisin noin innokas kutoja, talla hetkella syytan sormiani, joista nahka hilseilee ahkeraan (kurkkaa mun blogiin, jos et tieda syyta ;-)

Jatin jonnekin noista vanhoista paivityksista kerran viestin, mutta en tieda, naitko koskaan sita. Kysymykseni oli, voinko linkittaa teidan blogin omaani? Itse asiassa, se taitaakin jo olla siella, mutta voin ottaa pois, jos tarvii... Mina kayn aina valilla tsekkaamassa teidan uusimmat toivoen, etta inspiroituisin taas itse kutomaan. Saa nahda, millon kolahtaa...

Saija kirjoitti...

Heippa hei! Totta kai voit linkittää. Itse en ole älynnyt keneltäkään edes kysyä, koska en koe sen olevan lainaamista, varastamista vaan päin vastoin positiivista blogin "mainostamista".

katya kirjoitti...

Hheeh.. Samko nayttaa hienolta tiskirattien kera!!