lauantaina, lokakuuta 18, 2008

Bacchus-sukat

Nämä ovat toiset kutomani kärjestä aloitetut sukat ja täytyy sanoa, että pidän siitä tavasta kovasti. Sukkaa pystyy sovittelemaan kätevästi ja langan saa halutessaan käytettyä viime metrejä myöten loppuun. Näistä sukista kyllä jäi pienet nöttöset jäljelle, koska noudatin varren pituudessa kiltisti ohjetta. Pompulat - viinirypäleitä? Bacchuksella on vissiin jotain tekemistä viinin kanssa - sen sijaan jätin tekemättä, jos vaikka ihan oikeasti pitäisin näitä joskus kenkien tai peräti saappaiden kanssa. Muutenkin pidän tuosta rauhallisesta ulkonäöstä enemmän kuin pompulallisesta.

Shibuin merino-sukkalanka oli miellyttävää neulottavaa (mitä nyt pari puikkoa katkesi, mutta eihän ollut langan syytä) ja hyvältä neule tuntuu jalassakin, mutta kuvioitumiseen en kyllä ole ihan tyytyväinen. Kuvittelin, että pinnasta tulisi sellainen kuin sukan kärjessä, jossa väri vaihtuu ikään kuin sikinsokin liukuvasti, mutta ei. Kun ekaan sukkaan alkoi muodostua eka läiskäraita, meinasin luovuttaa saman tien: mitä, onkos sellainen nyt normaalia tällaisella hienolla langalla? Tiirailin sitten IK:ta ja kaivelin Ravelrystä kuvia muista samalla langalla kudotuista sukista ja päädyin siihen, että läiskittyy se muillakin, ainakin jonkin verran. Ei se kuvissa ole aivan vesiselvää tai se ei suorastaan pomppaa silmiin, kuten minulla, mutta ehkä ne muut ovat kuvanneet sukkansa niin, että läiskittyminen näkyy mahdollisimman hennosti? En tiedä, mutta päätin olla niuhottamatta sen enempää ja jatkoin neulomista.

Matkan varrella tapahtui sellaista tunnustettavaa, että oikeassa sukassa syntyi varteen kierroksen viimeisen ja ensimmäisen puikon taitteeseen tarkoitetun 1+2-ribbin sijasta 1+3-ribbiä. Ihmettelin asiaa kutoessani, mutta koska kaikki oli muka ihan loogista ja oikein silmukkamääriä myöten, en sitten lähtenyt purkamaan, vaan annoin mennä. Toiseen sukkaan ei syntynyt erilaista ribbiä, joten jotain varmaan sähläsin, mutta en jaksa kauheasti välittää siitäkään, kunhan ihmettelen. Sain myös molempiin sukkiin aikaiseksi rei'ät kantapään kupeeseen, mutta luulen, että sitä ei suurempikaan sukkavelho olisi voinut välttää, sillä vartta lähdetään kantapään (tehdän lyhennetyillä kerroksilla) jälkeen jatkamaan ikään kuin takaisin päin eli kantapäähän syntyy ylimääräinen kerros sukan teräosaan verrattuna. Ja neulalla ja langallahan rei'ästä selvitään, enkä häpeä yhtään.

Löytyykö korkkariuskottavuutta?

Puuh, piti tunkea ja vieläkin pursuaa, mutta ainakin melkein voisin kai kehdatakin kuljeskella näin takapihaa pitemmälle. Bakkanaaleista minut kyllä naurettaisiin ulos alta aikayksikön. Ehkä siis järjestän tänä iltana henkilökohtaiset sukkabakkanaalit viinilasin äärellä.
Malli: Bacchus Socks, ilman pompuloita
Lähde: Interweave Knits, Fall 2008
Lanka: Shibui Sock (100 % Superwash merino)
Puikot: Ruusupuiset sukkapuikot 2,5 mm ja täydennyksenä metallipuikkoja sitä mukaa, kun ruusupuisia katkeili (nyyh)

4 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Hei, mitkäs korkkarit noi on?!? Sukat ovat todella kauniit, siitä vaan baanalle"

Tuija kirjoitti...

Höh, kyllähän sä olet ne nähnyt, Camperin popot. Mutta kiitos.

savis kirjoitti...

Sukat on tosi kauniit kuten tänään jo aikaisemmin totesin. Raidoitusten erilaisuus ei haittaa yhtään menoa. Tulin katsomaan heti kun oltiin koiran kanssa vähän kuivateltu lenkin jälkeen. Nähdään taas!

http://savisuti.vuodatus.net

katya kirjoitti...

Ihkut sukat serkkuseni! Kiva synnytystarina ja hauskoja kuvia! Taytyis varmaan joskus itsekin palautella mieliin kudonnan jalot taidot! En tiennytkaan, etta sukkia voi kutoa karjesta kasinkin, mielenkiintoista ja fiksua!