lauantaina, syyskuuta 20, 2008

Tulipa virkattua

Ennen

Jälkeen

Neulos: Kauhavan kangasaitan Lilli-ontelokudetta, n. 2,5 kg

Ohje: Pyöreä pohja, lisäyksiä tehty sopivissa kohdissa, jotta pohja pysyy tasona, muoto muuttuu vähitellen kuppimaiseksi, kun lisääminen lopetetaan. Koon sovitin sen mukaan, että olemassa olevat lankapussit mahtuvat.

Aikamoinen tynnyrihän siitä tuli, lankapussit veivät selvästi isomman tilan kuin olin kuvitellut eikä mittasuhteet ihan vastaa visiotani, mutta eivätpähän enää pussit loju lattialla. (Totuuden nimessä on kerrottava, että tässä ei suinkaan ole kaikki taloudesta löytyvä lanka, vain käsivara.) Aika painavakin se oli virkata, olkapäässä tuntuu vieläkin vähän, mutta se on pientä. Kaiken kaikkiaan olen ihan tyytyväinen.

Mutta mitäs näille tehdään? 5,5 kg Lilliä.

4 kommenttia:

Junika kirjoitti...

Ratkaise kaikki kodin säilytysongelmat! Eiku virkkaamaan kaiken kokoisia säilytysämpäreitä! Minäkin tarvisin tuommoista kudetta. Mistähän semmoista voisi etsiskellä?

Saija kirjoitti...

Meidän tapauksessa täytyisi kai virkata kokonaisia huoneita ;-)

Tuota kudetta saa näköjään tilaamalla Kauhavan kangasaitasta, linkki löytyy postauksesta. Ja Tuija tiesi Helsingistä jonkin liikkeen, joka myy sitä.

Tuija kirjoitti...

Hehheh, kiitos vinkeistä. Säilytysongelmia riittää eikä lisähuone minuakaan haittaisi, mutta tuosta taitaa tulla olkkariin uusi matto pesulan pilaaman tilalle. Jos olkapää kestää painavan rötiskön virkkaamista.

Kudetta saa tosiaan suoraan Kauhavan kangasaitan nettikaupasta ja toimitus oli nopeaa, pari päivää. Helsingistä sitä saa Fiina-Neuleesta, mutta hinta on sen verran kalliimpi, että jos ostaa yli kaksi kiloa, Kauhavalta tilaaminen tulee postikuluineenkin halvemmaksi. Kudetta saa myös Kotkasta Käsityöliike Riitasta ja Tertusta, josta ostin ekan vyyhdin kesälomaretkellä ja hinta oli sama kuin Kauhavalla. Muita paikkoja en tiedä.

Junika kirjoitti...

Täytynee siis tilata. Kiitos vinkistä.