torstaina, syyskuuta 25, 2008

Muumimamman hillokellari


Appiukko lähetti viikonloppuna laatikollisen omenoita saatteella: "Minä haluan sitten purkillisen calvadosmarmeladia." Jep. Tuumasta toimeen. Omenamarmeladin ohjeita löytyi helposti surffaamalla, täytyi vain valita sopivan helppo. Ohjeessa olleen sitruunamehun korvasin suurimmaksi osaksi calvadoksella. Ja sitten vain piti varoa, ettei marmeladi pala pohjaan.


Täytyy sanoa, että ei tule olemaan vaikeata syödä tätä marmeladia loppuun. Toisin kuin pari vuotta sitten tekemääni mustaherukkahilloa, jota on vieläkin jääkaapissa eikä kelpaa kelleen. Sitä voisi ehkä käyttää liimana.

Alkuviikosta valmistui myös pienelle tipsuntapsunkoiralle takki. Malli on omasta päästä, langat pääosin Novitan 7-veljestä, tummansininen taitaa olla Novitan Floricaa ja violetti kolmen ohuen erivärisen konelangan yhdistelmä.


Saattaa tietysti olla, että suunnittelija on tehnyt virheen ja tästä tuleekin tuluskukkaro tai että tipsuntapsu vihaa takkiaan, mutta jos käy hyvin, kuvia pikkukoirasta myöhemmin. Oma koira toimii mallina siihen asti: "Äiti, et kai sä vaan tarkoita...".


Ei kommentteja: