keskiviikkona, lokakuuta 19, 2011

Beyond Puerperium


Ensimmäinen ylhäältä alas neulomani villatakki on valmis. Lauantaina viimeistelin takin ja ompelin napit ja illalla tulikin viesti, että poikavauva on syntynyt. Tervetuloa poika K!


Malli: Beyond Puerperium by Kelly Brooker
Lanka: Cascade Heritage Silk (85% Merino Superwash Wool, 15% Mulberry Silk; 100g/400m) vajaa 100g, väri 5637
Puikot: 3 mm 80 cm pyöröt
Tiheys: 25s/10 cm
Muuta: Puunapit
Raverlyssä (ohhoh, jaksoinpa vääntää sinnekin jotain merkintää!)
Malli on alunperin suunniteltu ihan vastasyntyneelle ja se ohje löytyy ilmaisohjeena Raverlystä (Puerperium Cardigan). Myöhemmin Kelly Brooker on julkaissut tämän myytävän ohjeen kolmelle eri lankavahvuudelle ja kokoja on vastasyntyneestä 2-vuotiaaseen. Ohjeissa ei ole eroa muuten, mutta alkuperäisessä ohjeessa on vain yksi koko ja se on paksummalle langalle kuin valitsemani Heritage Silk.Ohje on helppo ja selkeä. Kylläpä villatakki olikin kiva tehdä yhtenä kappaleena! Mutta silti maltoin tuskin tehdä tämän valmiiksi, jotta pääsen taas oman Slow lineni kimppuun.

Heritage Silk taas on lanka, jossa haluaisin kylpeä aamuisin. Se on pehmeää kuin vauvan peppu, konepestävää (ainakin vyötteen mukaan) ja miellyttävää kutoa. Pientä värin irtoamista neuloessa oli havaittavissa. Toivottavasti vauvasta ei tule sininen.


Lankaa jäi hiukan, joten kaivoin Novitan sivuilta perineisen vauvan myssyn ohjeen ja huitaisin menemään samoilla kolmosen puikoilla. En malttanut olla tuomatta eloa hattuun Dropsin Fabelilla, väri 677. Se sopii herkullisesti takin väriin.Edit: Sain juuri mieheltäni viestin, jossa luki: "Teitkin auton turvaistuinlämmittimen :-)". Hatusta tosiaan saattoi tulla hieman iso, mutta vetoan geeneihin ;-).

3 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Upean sinisen olet löytänyt! Malli näyttää tosi kivalta, täytyypä käydä kurkkaamassa. :)

Saija kirjoitti...

Väri on todella kaunis tumma petrooli mikä ei ehkä välity keinovalokuvista. Mallia suosittelen kyllä.

Lotta kirjoitti...

Hihi, luulin ensin että tarkoitit geeneillä vauvan geenejä, jotka saattavat aiheuttaa isopäisyyttä... :D

Mulla on tuota lankaa yksi kerä tummanpunaista ja yritän keksiä mitä siitä tekisi. Hiplattavan ihanaa se kyllä on!