lauantaina, lokakuuta 08, 2011

Nostalgiaa


Tällaisia viehättäviä 30-50-luvun neule- ja virkkauslehtiä löysin eilen antikvariaatista. Neoviuksen Virkkaus- ja neuletyöt, jonka kannessa on soma vauva, on vuodelta 1939. Muut kaksi ovat vuosilta 1951 ja -53. Alimpana on sveitsiläinen Masche-käsityölehti vuodelta 1949. Sen välissä on ehjä ja käyttämätön silitysarkki kirjontakuvioita varten.


"Hänellä on yllään somat urheilutamineet" vuodelta -51.


Tytön takin tyylitelty poro-kuusi -kuvio valkoisella pohjalla on todella kaunis (Masche-lehdestä). Pojan housujen raitakuvion rikkoo mielestäni aika modernisti kaksi kalaa. Muotokielestä tulee mieleen videopelit.


Tämä ujo neitokainen vuodelta 1939 esittelee neulottua alusasua, joka on koristeltu pienin kukkasin pääntien kohdalta.


Kerroin eilen myös, että puikoilla on kaksi neuletakkia. Kolme, jos ollaan tarkkoja, mutta siitä yhdestä ei kannata puhua. Se on ollut puikoilla jo vuosia. Tästä kanervan värisestä tulee Veera Välimäen Slow line. Olin pitkään sitä mieltä, että en pidä Veeran neuleista, koska niin moni niistä on jotenkin ei symmetrinen, mutta kesällä yhtäkkiä kolahti. Varmaan se johtuu siitä, että Tuija on niitä tikuttanut roppakaupalla. Tämä on ensimmäinen veerani ja so far ei valittamista. Mutta työ lepää nyt hetken, sillä puikoilla on kiireisempi projekti.


Ystäville syntyy vauva aivan näinä päivinä ja tajusin, että nyt jos koskaan on mahdollisuus kutoa jotain pientä ja sievää. Puikoilla on Kelly Brookerin Beyond Puerperium (Raverly-linkki).

Ei kommentteja: