perjantaina, lokakuuta 14, 2011

Syksyn väreissä

Ai että oli tänään pohjoistuulen puhaltaessa mukavaa, kun oli päällä öljykangastakki ja sen alla uusi merinovillainen tunika. Luksusta, sanon minä.
Tämä on jo kuudes kutomani Veeran neule - ne vaan ovat minusta niin hienoja! Mallit ja tekotapa ovat periaatteessa yksinkertaisia, mutta aina mukana on joku jippo, joka pitää mielenkiinnon yllä. Pidän myös siitä, että monet on suunniteltu sen verran ohuille langoille, että neuleita on miellyttävä pitää sisätiloissakin.Lanka on Madelinetoshin merinosukkalankaa. Se on pehmeää, juuri sopivan joustavaa neuloa ja värit ovat kauniita, mutta värit saattavat olla myös vaikeita. Yksi vyyhdeistä osoittautui aika erilaiseksi kuin muut ja sen takia tuhraantui aikaa. Kun olin neulonut vyötäröön saakka, huomasin, että vaihtumiskohta näkyy tosi rumasti. Niinpä purin helmaresoriin asti ja aloitin uudelleen vuorotellen kahdelta kerältä. Tällä kertaa sujui hyvin vyötäröön asti, mutta sitten alkoi syntyä tylsiä vinoraitoja. Siinä vaiheessa ei kuitenkaan enää riittänyt sisua purkaa - ei olisi edes olisi ollut takeita, että joku toinen vyyhtiyhdistelmä olisi tuottanut yhtään parempaa jälkeä. Lopetin sitten kerien vuorottelun siihen ja myös hihat on kudotttu yhdeltä kerältä.Mitähän muuta reposteltavaa olisi? No ainakin se, että en osannut poimia hihapyörön ja kaula-aukon silmukoita kauniisti. Mutta päällimmäinen tunne on kyllä positiivinen. Neule tuntuu tosi mukavalta päällä, ja tykkään vekistä ja kaula-aukon lörpsöreunasta.

Malli: Veera Välimäen Shade of Winter

Lanka: Madelinetosh Tosh Sock, väri Olivia
Puikot: Addin alumiinipyöröt 3 ja 2,5 mm
Ravelryssä

16 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Siis wau,ompas tosi kaunis! Ja voin kuvitella että tuommoiselle tunikalle löytyy käyttöä, kelit alkavat ainakin olla kohallaan.

hillanen kirjoitti...

Superkaunis! Tahtoo kanssa!

Peppiina kirjoitti...

Todella upean tunika! On siinä ollut kutomista, kun ohuesta langasta tekee, mutta palkinto on kyllä valtaisa lopulta. Huippu syksyn väri myös!

Jaana kirjoitti...

Kaunis.

virkattu lintu kirjoitti...

Todella nätti tuli! Kaunis malli ja väri. Minäkin olen nyt innostunut ohuista langoista. Nuo Madelinetoshin langatkin vaikuttavat niin ihanilta... Täytyy vielä kokeilla itsekin.

ArualMaria kirjoitti...

Ihanainen! Mahtava väri! Veeran mallit on kyllä kekseliäitä.

Zelda kirjoitti...

Kyllä onkin raikas ja kaunis:) Olen itse haaveillut pidempään tekeväni jotain Veeran suunnittelemaa ja tunne vain vahvistuu.

Tuija kirjoitti...

Nasti: Kiitos! Eilen testasin tunikaa ollessani tyttären kanssa tuulisella Lintsillä ja hyvältä tuntui. Kädet vain palelivat ohuissa lapasissa. :)

hillanen: Kiioksia, siitä vaan kutomaan!

Peppiina: Kiitos sinullekin! Kieltämättä otti vähän koville,varsinkin kutoessani helmaa toista kertaa, mutta enimmäkseen meni mukavasti tv-neulontana. :)

Jaana: Tattis!

virkattu lintu: Kiitos! Minä olen ihan heikkona Madelinetosheihin. Nämä langat ostin kesällä Lontoon Loop-kaupasta ja jalat meinasivat mennä alta Madelinetosh-hyllyjen äärellä. Onneksi kaupassa oli sohva, jossa tyynnyttää mieltänsä. :)

ArualMaria: Kiitos, samaa mieltä olen.

Zelda: Tack, suosittelen!

AnniKainen kirjoitti...

Tuollaiset ohuet neuleet ovat kyllä hyvin hyvkäytännöllisiä ja tämä kyseinen on vielä kauniskin. Sopii tuollaiselle sorjalle varrelle.

Tuija kirjoitti...

AnniKainen: Sorjavartinen kiittää :) (Ihan vähän naurattaa, en osaa nähdä itseäni sorjana...)

piilomaja kirjoitti...

On ne vaan kivoja malleja!
Tuota samaa olen ajatellut jossakin vaiheessa mutta nyt tuntuu etten oikein saisi aikaiseksi.
Ehkä joskus.
Mää en kans osaa oikein kauniisti poimia silmukoita. Joskus yritän moneen kertaan ja aina jää reikiä tai jotain.

Asiasta viidenteen: 5.11 Elbowta katsomaan ihan tosi lähelle;-))

Tuija kirjoitti...

piilomaja: Mulla jäi ekaan hihaan rumat rei'ät, joita kursin jälkikäteen. Tokaa hihaa varten en poiminut ihan reunimmaisia silmukoita, vaan about sitä seuraavasta rivistä, ja otin puikolle koko silmukan, siis kaksi lankanypylää/uusi silmukka (vaikea selittää). Niin ja tietysti kudoin ne oikein saman tien, siinä poimiessani (niin teen aina). Sillä tavalla syntyi vähän parempaa jälkeä.

Mukavaa, että pääset Elbow'n konserttiin! Huomasinkin niiden tulevat teille päin ja elättelen toivota, että tulisivat joskus tännekin pitämään kunnon konsertin. Kesän keikka Ruis Rockissa oli tietysti sinänsä mukava, mutta kun kyseessä oli nuorisofestari, meno oli sen mukaista. Minulla ei esim. olisi ollut ihan välttämätöntä tarvetta heilutella ja taputella koko ajan. Guy Garveyllä oli aikamoinen työ saada yleisö läiskyttämään tahdissa. Huoh.

Irmelie kirjoitti...

Erittäin kaunis!

Tuija kirjoitti...

Kiitos Irmelie!

helena kirjoitti...

Upea! Tämä vahvistaa uskoani, että puikoillni olevasta Veeran Frost Threadista taitaa sittenkin tulla ohjeen mukainen pitkähkö pusero/tunika, eikä lyhyt kuten aluksi ajattelin :)

Tuija kirjoitti...

Helena, kiitos! Tämähän ei ole kyllä Frost Thread, mutta sekin on mahtava malli ja minullakin sen ohje + langat jo polttelevat pussukassa... Yritän vaan ensin kiireen vilkkaa tehdä väliin jotain muuta, mm. oikein listaan kirjoittamiani pikkuneuleita, joista osa on tyttäreni ja kavereidensa toiveita.