perjantaina, elokuuta 19, 2011

Maatiaispitsiä
Naapuruston lapset ovat rakentaneet itselleen lokoisan pai
kan lähimetsikköön, ja sinne minä kehtasin mennä huivia kuvaamaan. Tunsin itseni tunkeilijaksi, vaikka lapset olivatkin poissa.


Perusraita meets pitsi. Minulla on ollut ristiriitainen suhtautuminen tähän malliin, mutta kesämatkalla Lontoossa nappasin ohjeen hyppysiini Loopista, joka muuten on sellainen lankakauppa, jossa pieni neulojatäti joutuu tunteiden valtaan. Piti ihan istahtaa yläkerrassa olevalle sohvalle muka kirjoja selailemaan, mutta oikeasti hengittelin syvään ja tyynnytin mieleni lammikkoa.Epäluuloistani huolimatta tätä oli ihana kutoa. Lanka on kainuunharmaksen villaa, joka soljui puikoilla ja tuntui mukavasti rasvaiselta. Neule eteni nopeasti ja raidallisen puoliympyrän syntymistä oli hauska seurata. Ja kun raita alkoi puuduttaa, vuorossa oli pitsiä ja sitäkin sopivasti vain yhden mallikerran verran. Huivin aloitus oli muuten kiinnostava. Ohjeessa suositellaan Judy's Magic Cast On -menetelmää jota hehkutetaan nerokkaaksi, ja taidan liittyä ylistäjien kuoroon. Erikoinen, mutta yksinkertainen. Toimii!


Poikkesin vähän ohjeesta. Pitsin reunassa oleva ripsureuna olisi kuulunut kutoa toisella raidoitusvärillä, mutta tässä huivissa värien välinen kontrasti on niin suuri, että päädyin yksiväriseen pitsiin. Ja tykkään huivista! Se on ihanan kevyt ja ilmava, ja se lämmittää lempeästi.

Malli
: Kirsten Kapurin Cladonia
Lanka: HarmIlu, 100 g:n vyyhdit ruskeaa ja luonnonväristä (kumpaakin jäi yli)
Puikot: Addin pyöröt, 4 mm
Ravelryssä13 kommenttia:

Welandra kirjoitti...

Ihana huivi! :)

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Ihana huivi ja tosi kauniita majakuvia.
Minä ole myös ihastunut Judy's Magic Cast On -tyyliin, kun alan tehdä sukkia kärjestä varteen päin. Tykkään tuosta aloituksesta.

Sara kirjoitti...

Ihana huivi! Ihania kuvia!
Sulla olisi kyllä tiedossa suuri tulevaisuus kuvaajana..

Tytti kirjoitti...

Ihana huivi, sanon minäkin! Yllättävä yhdistelmä tuo perusraita ja koristeellinen pitsi, mutta toimivay yhdessä mielettömän hyvin. (Majakin on symppis.)

helena kirjoitti...

Hieno huivi, minustakin oli hyvä ratkaisu tehdä reunapitsi yksivärisenä.

Jaana kirjoitti...

Oi mikä huivi!

AnniKainen kirjoitti...

Kainuunharmaata, voi miten kotoista ja sympaattista :) Kaunis, mielenkiintoinen huivi ja yhdyn edelliseen kommentoijaan pitsin suhteen. Minäkin olen aloittanut sukat tuolla ihmesysteemillä, mutta miten se toimii huivin aloituksena, en ymmärrä. Mielenkiintoista.

Ja oletpas löytänyt hienon kuvausmaiseman. Majoista tuli mieleen lapsuus kainuussa. Teimme kavereiden kans hienon lehtimajan metsään ja puliukotkin olivat tykästyneet siihen, kun olivat viettäneet yönsä siellä, pöh.

Tuija kirjoitti...

Kaunis kiitos kaikille!

Saralle: Ai että tulevaisuus kuvaajana? Hämmentyneet kiitokset. Olin aikoinaan koulussa bilsanopen vetämässä kamerakerhossa, ja oli ihanaa ja jännää kököttää kehittämässä kuvia hiljaisen koulun pommisuojan perukoilla olevassa kopperossa. Ja tykkään yhä kovasti kuvaamisesta, mutta en sentään tähtää siinä yhtään mihinkään. Kuvaan omaksi ilokseni ja jotkut otokset päätyvät tänne. :)

Kuvauspaikka on n. 20 metrin päässä kotioveltamme, en mennyt merta edemmäs kalaan. Mutta sitä en tajua, miten en ole koko kesänä huomannut, että moinen rakennusprojekti on ollut käynnissä. Toki pihalla juoksentelee lapsia sinne tänne koko ajan, mutta kun omat lapset eivät ole enää varsinaisessa majanrakennusiässä, asia on mennyt minulta ihan ohi. Majasta tulee minulle mieleen Ihaan risumaja, jonka Puh ja muut tietämättään purkivat ja käyttivät rakennusmateriaalina rakentaessaan Ihaalle muka kunnon taloa.

AnniKainen: Juu, ensin luodaan silmukoita sillä ihmesysteemillä, sitten kudotaan vähän matkaa vain toisen puikon silmukoilla, sitten työ käännetään ja poimitaan reunasta muutama silmukka ja vasta sitten otetaan käyttöön loput "taikasilmukoista". Niin syntyy suorastaan taikatemppuna puolipyöreä muoto, josta huivi lähtee etenemään.

kio kirjoitti...

kaunis huivi! makeita kuvia!

Tuija kirjoitti...

Kiitos Kio!

Tuija kirjoitti...

Voi että!

Taas oli niin ihana huivi että oli ihan pakko hankkia ohje ja laittaa huivi "lähitulevaisuuden tekeleeksi".
Juu ja mielenperukoille jäi muhimaan myös into kokeilla tuommoisia villahelmiä. Kun sellaisia nöttösiä villalangoista löytyy minunkin nurkistani...

Tuija kirjoitti...

Tuija-kaima: Kiitoksia! Ihania ohjeita on kyllä maailmassa ihan liikaa. Minulla osui tänään silmään Brooklyn Tweedin uusi syysvihkonen ja ainakin yksi huivi sieltäkin huutelee kutsuvasti. Voisipa ihminen vain harrastaa kaikkea kivaa. Joku muu huolehtisi arkisista realiteeteista. :)

KahviKaneli kirjoitti...

Tuo Judy's Magic Cast On menetelmä tuossa huivin alussa?
Katsoin siitä videon eikä ihan heti auennut. PItänee ottaa puikkojen kanssa. Mutta jos siis aloitetaan huivi tuolla menetelmällä, niin miten pitkälle menneen tuolla videon ohjeella? Onko tuo sinun huivi tehty pyöröillä? Miten sitä ohjetta (huivin) luetaan sitten eteenpäin?