maanantaina, joulukuuta 08, 2008

8
Tytär ja äiti ovat askarrelleet, tähden tosin jo muutama vuosi sitten. Tytär vietti kavereineen myös pikkujoulua ja he koristelivat ihan itse. Ja minä ryntäsin kuvaamaan, kun maassa oli hetken aikaa lunta ennen kuin sade muuttui taas vedeksi.


5 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Tuleeko mokkapaloihin todellakin ruokalusikallinen kaardemummaa? Laitoin 2 tl ja sekin maistui jo hieman kummalta.

Tuija kirjoitti...

Hei Matroskin, kiva kun kokeilit reseptiä, mutta tässä taitaa nyt olla kysymys makuasiasta. En normaalisti mittaa kardemummaa tai mitään mausteita mitalla tai edes lusikalla, vaan holautan mielestäni sopivan määrän ja maistelen ja säädän, mutta 1 rkl:n luokkaa käyttämäni määrä tosiaankin on. Mitenköhän sinä mittasit? Tee- vai kahvilusikalla vai mitalla? Teelusikkamitta näyttää olevan 5 ml ja ruokalusikkamitta 15 ml, joka on enemmän kuin yksikään meidän varsinaisista ruokalusikoistamme (joo, mittasin!), joten ihan niin paljon en kardemummaa sentään laita. Oli miten oli, ruoka- tai leivontaohjeet ovat aina enemmän tai vähemmän summittaisia ja muunneltavissa, ja sinulla on lupa säätää kardemumman määrä oman makusi mukaiseksi tai vaikka jättää se poiskin, jos siltä tuntuu.

Saija kirjoitti...

Heippa hei!
Mä taas laitoin parisen ruokalusikallista piparkakkumaustetta ja hyvää tuli.

Matroskin kirjoitti...

Ok, kiitos tiedosta. Laitoin tavallisella teelusikalla. Ajattelin vain varmistaa, ettei ole kirjoitusvirhe...

Tuija kirjoitti...

Hei ja kiitokset kysymästä - totta kai saa kysyä ja ihmetellä! Vielä pikku tarkennus vain (sori, olen luonnontieteilijä ja aikoinaan on tullut mittailtua yhtä jos toistakin normaalielämän näkökulmasta ihan älyttömilläkin tarkkuuksilla). Jos käytit nimenomaan teelusikkaa, etkä sitä pienempää kahvilusikkaa, määrästä on tullut isompi kuin tarkoitin. Mutta jos käytit kahvilusikkaa, sitten ollaan samalla kartalla, sillä meidän lusikoilla mitattuna (oli pakko tarkistaa tämäkin) kaksi kahvilusikallista ja yksi ruokalusikallinen näyttää olevan suunnilleen sama asia. Mutta yhä saa soveltaa oman maun mukaan!