Hurraa me!
Joulumausteiset mokkapalat
3 munaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl (kukkurallisia) tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5-1 tl maustepippuria jauhettuna (määrä maun mukaan)
n. 1 dl (reilu) rypsiöljyä tai juoksevaa magrariinia
1,5 dl maitoa
Kuorrutus:
340 g (reilu 5 dl astiaan kaadettuna) tomusokeria
2 rkl (kukkurallisia) tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sulatettua rasvaa (esim. oivariinia, mutta margariinikin käy)
n. 4 rkl kylmää kahvia (määrä vähän vaihtelee, pitää ehkä laittaa hieman enemmänkin)
Pohja:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon nestemäinen rasva sekä maito, ja nostele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 C:ssa n. 20 min tai kunnes pohja on hieman ylikypsä (ei palanut, mutta pinnaltaan napakka niin, että kuorrutuksen pystyy myöhemmin levittämään päälle ilman, että pinta rikkoutuu). Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi.
Kuorrutus:
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu rasva ja sitten kahvia vähän kerrallaan, kunnes koostumus on sopivan notkeaa, mutta ei vielä juoksevaa. Levitä kuorrutus pohjan päälle, anna levätä hetki, jotta kuorrutus kuivuu vähän, ja leikkaa sitten paloiksi. Koristele omaan tyyliisi.
3 kommenttia:
Kiitos reseptistä! Otin talteen ja taidankin tehdä näitä suvun tapaamiseen viikon päästä. Hyvää itsenäisyyspäivää!
Testattu on, herkkuja olvatten!
Kiitos reseptistä.
Olkaatten hyvät!
Lähetä kommentti