tiistaina, elokuuta 21, 2012

Kulttuuritantan pellavakolttuTämä neule valmistui jo ajat sitten, elokuun alussa, mutta muita asioita tuli väliin ennen kuin ehdittiin kuvauspuuhiin. Juhlan kunniaksi kuvat otettiin kaukana kotireviiristä. Näyttääkö tutulta? Tuskin monelle, joten en arvuuttele enempää. Paikka on Vesijärven satama Lahdessa.


Mutta pellava on pääasia. Kärvistelin koko kesän pellavakuumeessa, mutta en löytänyt sopivaa Tallinnasta enkä Lontoosta enkä kotimaan kaupoistakaan ennen kuin tämä lanka tuli yllättäen vastaan. Silläkin kerralla etsin tietynlaista harmaaseen vivahtavaa sinistä, mutta koska sitä ei löytynyt, nappasin minun silmääni kaunista vihreää. Langanvahvuus (ohuus) oli kuitenkin sitä, mitä etsin. Ja materiaali, vaikka se ei olekaan 100-prosenttista pellavaa. Langasta piti sitä paitsi tulla ensin hame, mutta ei siitä sen enempää.


Ravelryssä on kauniita toteutuksia Lieslistä ja se sopii erityisen hyvin japanilaisille kaposille tädeille. Minä en ole japanilainen enkä niin kaponenkaan, ja tämä kolttu paljastaa joka mutkan. Kutomisrupeaman aikanakin iski epätoivo aika monta kertaa, sillä vaikka tein pienintä kokoa, neuleesta näytti olevan tulossa todella väljä. Kaula-aukko ja hihapyöriötkin tuntuivat olevan ihan muusta vaatteesta. Mutta kun ensin kursi laajoja kaaria kiinteillä silmukoilla ja antoi kastelun tehdä tehtävänsä, rumasta ankanpoikasesta syntyi melko virtaviivainen kolttu kulttuuritantan tarpeisiin.


Sitä voi kuitenkin miettiä, miten löyhä pää on ihmisellä, joka on pitkään haaveillut jostain mallista ja vihdoin ostaa ohjeen. Ja havaitsee sitten, että  ohjehan löytyy jo oman koneen uumenista. Tulipa kannatettua Coco Knitsiä.


Malli: Julie Weisenbergerin Liesl
Lanka: Karen Noe Designin Linea (75 % pellavaa, 25 % puuvillaa), väri 8, 3 vyyhteä
Puikot: Addin alumiinipyöröt 4,0 mm
Ravelryssä8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta ooksää kulttuuritantta? OIkeesti?
HEi, mulle on kans käynyt niin että olen ostanut kahteen kertaan saman ohjeen. Ihan selvin päin vielä.

Tuija kirjoitti...

Hihhih, emmä tiiä. Varmaan jonkun mielestä. Käyn konserteissa ja muissa riennoissa ja laulan kuorossa ja tunika liehuu. ;-)

Mulla ei ole mitään muistikuvaa edellisestä ostokerasta. Lyö tyhjää.

Ingi kirjoitti...

Kiva tunika! Itselläni on huonoja kokemuksia pellavalangoista (nöyhtää), tämä näyttää aivan ihanalta.

AnniKainen kirjoitti...

Kultturelli tunika :)Eiku oikeesti tosi mukavan näköinen neule ja ah, nuo taskut. Sopii sinulle hoikkaselle.

Olen huomannut että ikä on tuonut tullessaan ylimääräistä makkaraa ja kahvaa ja voi juku, että on hankala kun pitäisi osata vaatettaa itsensä niin, etteivät ne ole pääosassa. Perkules. Siis ei mitään kapeita neuleita minulle, nyyh.

Mia kirjoitti...

Kaunis neuletunika! Mukavanoloista ja väristä lankaa! Multa jäi pellavat tältä kesältä neulomatta, vaikka kerä kulki Ameriikassa asti mukana. Ehkä ensi kesänä...

Tuija kirjoitti...

Ingi: Kiitos! Lanka on kyllä kaunista ja ihanaa, mutta kyllä sekin nöyhtäsi. Mies valitti, kuinka hän joutui kesälomareissun jälkeen imuroimaan autosta vihreää nöyhtää. :-)

AnniKainen: Tattis! Hoikkanen, no jaa. Yritin valita tähän kuvat, joissa olen vähiten aa aa ankka, takapuoli vankka. ;-)

Mia: Kiitos sinullekin. Lanka on kyllä kaunista ja kaupassa oli niitä sinunkin sävyjä. Pellavan jälkeen olen kutonut hamppua ja nyt alkaa kyllä joustamattomat kuidut pursuta jo korvista. Villaa sen olla pitää!

helena kirjoitti...

Hieno on tunika kulttuuririentoihin ja miksei muuhunkin menoon! Mulla hamput hankittuna, mutta pakko saada edellinen neule ensin puikoilta pois. Mitä teet hampusta? Sitä hamettako??

Tuija kirjoitti...

helena: Kiitos :) Kudoin hampusta hameen, mutta en sitä yhtä sievää lady like -hametta, vaan ihan omasta päästä, kun tuli IDEA. Hehheh juu. Hame on siis valmis ja pesty 60 asteessa ja kuivattu varmuuden vuoksi vielä rumpukuivurissa, mutta siitä tuli kamalan iso, tippuu päältä, ja nyt ihmettelen, mitä teen. Jos riittäisi motivaatiota, kutoisin uudelleen, mutta kun ei oikein ole sitä motivaatiota. Ei hamppuun eikä kesäiseen väriin.