tiistaina, heinäkuuta 31, 2012

Niityllä

Syntyi hassu mekko. Peruskaava oli Finlaysonin naisen mekon ilmaiskaava, josta jo kertaalleen tein oranssin mekkosen. Mutta sitten halusin erilaiset hihat, holkkihihat, ja siitä seurasi sivuihin jotain, jota en ihan hallinnut ja nyt vetää eikä istu kunnolla. Kyllä harmittaa, tilasin nimittäin kankaan rapakon takaa. Toimitus oli nopea ja Lotta Jansdotterin kangas mieleistä, mutta menin sitten sohlaamaan. Ehkä tätä voi kuitenkin käyttää, kun ei ajattele liikaa.Maisema on kyllä kaunis, kuin Suomi-filmistä. Meidän niityä hoidetaan nykyään. Olisivatkohan istuttaneet ensi vuodeksi ketokukkia? Ruiskukkaa ja kissankelloja?


8 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Mistä vetää? Ainakaan kuvien perusteella ei huomaa mitään eli sen puoleen hyvältä näyttää. Ja niin kaunis kangaskin! Suomi-neito :)

Hepsi kirjoitti...

Kauniilta se ainkain näyttää!

Hepsi kirjoitti...

Siis ainakin, hups! =)

Mia kirjoitti...

Voi Tuija, ihana mekko! Ryntäsin heti tarkistamaan, että keväällä osanssin mekkosi innoittamana tulostettu kaava löytyy vielä, ja yksi Marimekon kangaskin olisi kaapissa tyhjän panttina. Taidan apinoida sinua... ;)

Hihan kinnaaminen ei onneksi näy, mutta arvaan, että harmittaa. Ensi kerralla, kun haluat lisätä holkkihihan kaavaan, niin nosta olkalinjaa sentillä ylöspäin ja vastaavasti kainalon alta voi kaventaa vähän. Näin saat enemmän tilaa käsivarrelle. Tai soita mulle ;)

Mia kirjoitti...

... oRanssin.. tuli hups minullekin...

Tuija kirjoitti...

AnniKainen: No sivusaumoista tai kainaloista vetää. Sen tuntee, kun mekko on päällä ja varsinkin, jos yrittää nostaa kädet ylös. Paree olla nostamatta. Mutta kiitos!

Hepsi: Kiitos sinullekin! Kangas on minusta ihanan raikas, vaikka ehkä jonkun mielestä pöytäliinamainen. ;-) Ja mekon mallikin on periaatteessa sitä, mitä piti, mutta se harmillinen kinnaus.

Mia: Matki pois, paitsi että en pitäisi matkimisena, onhan näitä holkkihihaisia mekkoja maailmassa. Lotalla itselläänkin oli sellainen mallistossaan. Meinasin jopa tilata, mutta päätin luottaa omaan ompelutaitoon. Hyvä minä.

Otin holkkihihaan osviittaa Suuren kässylehden touko-kesäkuun numerosta, jossa oli holkkihihaisen paidan kaava. Olkalinja varmaan pikkuisen nousi ja samalla kaareutui alaspäin ja kainalon alta oli sitten pakko vähän laajentaa aukkoa alaspäin (sen kaareutumisen takia). Sitten tein sivulinjaan ovelan mutkan matkalla hiha-aukolta kylkeen ja se + etukappaleiden muotolaskos varmaan aiheuttaa sen vetämisen. Ne eivät jotenkin istu keskenään. Ja kyllä se kinnaaminen tosiaan näkyykin, kun nostaa käsiä ylöspäin, mutta pitänee olla huitomatta. ;-) Mutta kiitos, soitan sinulle mahdollisen ompelupulman iskiessä eteen.

Niin ja sitä vielä, että kangasta jäi yli A-linjaisen hameellisen verran, joten saatan yrittää vielä semmoista.

helena kirjoitti...

:o Mää vaan ihmettelen, kun on niin hieno mekko! Ja vielä enemmän ihmettelen noita teitin kommentteja, en tajuu mitään. Mä en tod. ompele!

Tuija kirjoitti...

Helena, ai et ymmärrä? Höh, mutta kun vetää kummallisesti jopa kun mekko roikkuu henkarissa. Ei voi mitään.