tiistaina, toukokuuta 22, 2012

Ei tullutkaan pöytäliinaa


Joskus käy niin, että syntyy jotain hauskempaa kuin alun perin piti. Ostin kankaan monta vuotta sitten Tukholmasta Åhlensin tavaratalon kangasosastolta, ja mielessä oli pöytäliina tai sohvatyynyt. Kangas oli jotain talon omaa, edullista kuosia, ja tykkäsin väristä ja tykkäsin hennosta painokuviosta.Kangas on siis hilloutunut pitkään kaapissa ja odottanut ompelukärpästä, ja nyt se puraisi. Finlaysonin sivuille on ilmaantunut joukko ilmaiskaavoja ja niistä Naisen mekko kuiskutteli voimallisimmin. Samoihin aikoihin kun löysin kaavan, löysin tosin myös toisen intohimon kohteen eli Lotta Jansdotterin kankaat, ja meninpä siten tilaamaan ahvenanmaalaisen suunnitteleman kankaanpalan merten takaa... Sitä odotellessa päätin kuitenkin tehdä koekappaleen ja se on tämä tässä.Nyt kun mekkonen/tunika on valmis, taidan tykätä siitä kovastikin, mutta sen vaan sanon, että Finlaysonin ompeluohje on aika epämääräinen. Jos ei ole pitkään aikaan ommellut paljon sohvatyynynpäällistä monimutkaisempaa eivätkä miehustan alavaran ompelun hienoudet ole selkäytimessä, ei kannata tehdä kuten minä eli ommella pöhkönä ohjeen mukaan ja olla välittämättä korvan juuressa inisevästä epäilijästä. Silloin käy (kuten minulle), että ommeltuaan alavarat jäpäkästi sekä toisiinsa että etu- ja takakappaleisiin, huomaa ommelleensa koko tekeleen pussiin, jota ei saa käännettyä oikein päin. Arrrrgh! Siinä sitten puretaan ja konsultoidaan Ottobren mekko-ohjeita ja käännellään ja väännellään. Mutta enää ei murista. Nautitaan ihanasta kevätpäivästä ja värikkäästä mekkosesta.7 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Voi että on kaunis mekko ja ah, mikä kangas! Ja kuvatkin niin ihanan kesäiset. Minullakin on tuolla punainen kangas odottamassa mekoksi muotoutumista. Mallia olen pähkäillyt ja taidanpa minäkin ommella jotain tuon tyylistä kun käyttää niin hyvältä.

KahviKaneli kirjoitti...

Kaunis mekko. Mekkohimo täälläkin, Tsukiorin kirja nököttää tuossa pöydällä, kangaskin jo on, mutta ei vain kädet liiku ...

Mia kirjoitti...

Voi kuinka kiva mekko! Kävin kurkistamassa heti noita ilmaiskaavoja. Selaan jo mielessäni kangasvarastoani...

Kaisa kirjoitti...

Ihana mekko! Jotenkin kuvittelin että tuo Finlaysonin kaava olisi enemmän "telttamainen", mutta ohuemmasta kankaasta tehtynähän tuo laskeutuu tosi nätisti.

Minna kirjoitti...

Olipa hyvä ettei tullut pöytäliinaa! Upean mekko tuli.

Tuija kirjoitti...

AnniKainen: Kiitoksia! Mekkonen on passannut viime päivien säähän niin jetsulleen, että olen käyttänyt melkein pelkästään sitä. Naapurit varmaan jo pyörittelevät silmiään, että taas se oranssi täti tuolla. :)

KahviKaneli: Tattis ja ompelemaan vaan! Tunnistan kyllä tunteen "ei vain kädet liiku". Minulla liikkuu hyvinkin puikkojen parissa, mutta ompeluinspiraatio on ollut pitkään kadoksissa. Tässä sitä nyt oli ripaus.

Mia! Kiitoksia sinullekin! Jäänpä odottelemaan selailun tuloksia. :)

Kaisa: Kangas on verho- tai pöytäliinapaksuista eikä siis älyttömän laskeutuvaa. Mutta siedettävää kuitenkin. Tämä mekko olisi kyllä varmaan vielä kivempi himpun ohuemmasta kankaasta.

Minna: Tuluskukkaron saisi vielä tehtyä kankaanlopuista. Tai kassosen. :)

JaanaK kirjoitti...

Ihana liivimekko..
Finlaysonin sivu ei enää aukea..
Onko sinulla mahdollisesti vielä tuo kaava pdf ?

tämä voisi olla kaavan linkki ?
http://dev.kirnauskis.com/finlayson-stage/kesa/kaavat/naisen_mekko_A4_2_ALIGN.pdf
mutta se ei enää toimi :(

t.Jaan