lauantaina, helmikuuta 04, 2012

Iglu
No nyt meni heti ihan överiksi kuvien koon ja määrän kanssa. Mutta kun tämä on niin ihana!


Lähtökohta oli se tyypillinen: ostetaan alesta neljä vyyhtiä kivaa lankaa ilman mitään tarkkaa loppusijoitussuunnitelmaa. No ainahan jotain mielessä on ja ne kaikkein epämääräisemmätkin ideanpoikaset kelpaavat langanoston tekosyyksi. Sitten löytyi kiva ohje, jonka rohmusin heti, mutta jätin odottelemaan parempia aikoja. Kevätkin oli alkamassa. Seuraavana syksynä selailin Ravelryssä ja törmäsin taas tähän malliin. Johan iski! Saisi se talvi jo tulla! Sitten muistin ne neljä vyyhtiä - kävisiköhän lanka siihen malliin? Jippii, tiheys täsmää, mutta kääk, lankaa on liian vähän. Ryntäsin lankakauppaan eräänä torstaina juuri ennen sen sulkeutumista (ja juuri ennen kuoroharkkojen alkua), sydän pamppaillen, varmana hukkareissusta, mutta mitä ihmettä? Poistomyyntikorista löytyi vielä kaksi oikean väristä vyyhtiä, SAMAA VÄRIERÄÄ. Uskomatonta.


Tammikuussa aloin kutoa vimmaisesti, yhä pieni pelko päällä, sillä lankaa oli nippa nappa XS-koon verran. Onneksi helman pituudesta voi vähän nipistää, koska olen lyhyt, ja kauluksen kudoin aluksi vain juuri ja juuri riittävän kokoiseksi ja jätin silmukat odottamaan. Sitten siirryin hihoihin. Olin valmistautunut lyhyihin hihoihin, puolipitkiinkin ja purkamiseen ja nysväämiseen, mutta ai että, siitä puolestatoista vyyhdistä, joka siinä vaiheessa oli jäljellä, riitti loistavasti pitkiin hihoihin ja kauluksenkin pääsin kasvattamaan mieleisekseni. Jäljelle jäi nöttönen.Kyllä on kelvannut paukkupakkasilla untuvatakki päällä ja iglu alla. Ja lusikkasydänkoru tuntuu nyt juuri hyvältä lämpimänharmaan neuleen kanssa (koru on Päivin puodista).


Malli: Heidi Kirrmaierin Igloo
Lanka: Heaven's Hand Wool Classic, 6 vyyhtiä
Puikot: Addin alumiinipyöröt 4,5 mm ja 4 mm
Ravelryssä

19 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Varmasti ihana vaate näihin pakkasiin!

Tess kirjoitti...

Aivan ihana, ihana, ihana!!! Meni heti jonoon mullakin, kun näin tämän kauniin toteutuksen. Vielä ku sais käden siihen kuntoon, että pystyisi neulomaan ihan oikeasti eikä vain kokeilemaan, että pystyykö.

Katariina kirjoitti...

Aivan ihana!

berenike kirjoitti...

Mielettömän kaunis neule!

Usimarjaana kirjoitti...

Voi itku miten ihana! Tuollainen on pakko saada!

Nasti kirjoitti...

Ihastelin tätä jo ravelryn puolella ja täytyy kyllä sanoa että tässä neuleessa on kaikki kohillaan! Ihana!

Jaana kirjoitti...

Upea! Ihana! Täydellinen!

Tuija kirjoitti...

Lammas: Jees, juuri hyvä :)

Tess: Kiitos! - Harmi tosin kädellesi. Lienet kuitenkin hyvässä hoidossa ja kaikki tehdään, mitä voidaan? Ymmärrän kuitenkin, että paranemista on tosi vaikea odotella.

Katariina ja berenike: Kiitos teille! Tykkään itse tosi paljon tuosta langasta ja sen väristä. Sävy on tosiaan harvinaisen lämmin harmaa ja neuloksessa on juuri sopivasti pientä värivaihtelua, jotta pinta on elävä. Ilmeisesti tämä lanka ei sitten kuitenkaan myynyt tarpeeksi hyvin, koska lopettivat sen Menitassa.

Usmarjaana: Puikoille vaan! Ravelryn perusteella mallilla on ihan reilusti tykkääjiä, mutta toteutuksia aika vähän. Johtuneeko neuleen paksuudesta? Vai koosta? Paksuus on kyllä tosiaan ollut nyt juuri hyvä täkäläisiin olosuhteisiin, ja minusta se oli myös tosi vaivaton ja kiva neulottava.

Nasti: Kiitoksia! Kuten tuossa jo aikaisemmin mainitsin, tykkään paitsi mallista, myös tuosta langasta. Kun nyt pääsin vauhtiin sen kanssa, harmittaa, että sitä ei ilmeisesti saa enää Suomesta. No, ainahan on nettikaupat, mutta tykkään hypistelystä.

Jaana: Ja lämmin. Tattis! :)

Mia kirjoitti...

Ihana! Et kyllä yhtään turhaa hehkuta. Olisin itsekin kaivannut juuri tuollaista neuletta näillä pakkasilla.

AnniKainen kirjoitti...

Ei ihme että olet tyytyväinen, niin on kaunis neule kuin olla voi. Yksinkertainen ja tyylikäs ja vielä harmaa :) Ja langankulutus on menny just eikä melkein.

Tuo takakappaleen vyötäröllä oleva ainaoikein osuus on kiva yksityiskohta. Ja pituus. Ei varmaan reisiä pelele kun tuollainen on takin alla.

Tuija kirjoitti...

Mia & AnniKainen: Kiitos kiitos! Hyvä oli kovilla pakkasilla ja eiköhän ole ok nytkin, kun mittarissa on -5 C. Ei tämäkään vielä ihan kesää ole. :)

Jaana kirjoitti...

Ihana on!

Tuija kirjoitti...

Kiitos Jaana!

helena kirjoitti...

Voi kuinka ihana! Itse ihmettelen miksi minulla ei juurikaan ole pitkähihaisia neuleita... Niitä tarvis juuri nyt. Ja koru. se on myös kaunis, olisin heti kysynyt siitäkin, mutta onneksi jo kerroit mietä on peräisin! Niin ja vielä: upeat kuvat, eikä niitä ole yhtään liikaa :)

helena kirjoitti...

Vielä kysymys: mikä se lankakauppa on, mihin kirmailit?

Tuija kirjoitti...

helena: Kiitoksia! Onneksi lanka riitti pitkiin hihoihin, niistä on ollut nyt pakkasilla iloa ja hyötyä.

Kauppa oli Soukan Menita. Se oli vielä syksyllä sopivasti kuoroharkkareitin varrella. Kun ihan vähän koukkasi. :)

violet kirjoitti...

Onpa se kiva! Kelpaa kuvata paljon ja nauttia täysillä.

ArualMaria kirjoitti...

Nätti malli. Ihana, lämmin ja pehmoinen!

Tuija kirjoitti...

violet & ArualMaria: Kiitokset molemmille! Jees, se on lempitunika :)