lauantaina, tammikuuta 28, 2012

Tarpeellisia lämmikkeitä II


Tyttären syyspipo valmistui jo syksyllä, sentään. Kuvat on otettu Linnanmäen valokarnevaaleissa. Koska kuvat ovat, mitä ovat, olen yrittänyt ottaa uusia monta kertaa tuon session jälkeen, mutta tulokset eivät ole olleet yhtään parempia. Tytär ei todellakaan ole linssilude, jos on kyse blogikuvista.

Langat ovat BC Garnin Semilla DK:ta, kumpaakin meni vajaa kerällinen. (Ravelryssä)

 


No sitten kävimme tikkitakkimarkkinoilla. Joulua kohti mentiin, mutta vettä satoi kaatamalla. Markkinat oli kuitenkin mukavat, ja tytär nappasi itselleen Titityyn pöydästä sukkalangat. Hieman kakistelin, kun hän ilmoitti haluavansa eriparisukat ja niihin vielä glitteriä. Sitten muistin, kuinka itse kudoin 18-vuotiaana eripariraitasukat ihan vain sen takia, että oli tylsä tehdä kaksi samanlaista sukkaa - lienemme samaa sukua.

Sukkalanka on Louhittaren riittoisaa Väinämöinen-lankaa ja glitteri Anchorin Artiste Metallic -virkkauslankaa. (Ravelryssä)


Lopuksi ikuisuusneule. Rupesin kutomaan huivia keväällä, kun kävin pikavisiitillä pohjoisessa, ja niin tästä muotoutui matkaneule, jota on tuuletettu sen jälkeen myös Lontoossa ja Tallinnassa. Malli on Baktus, tuo übersuosittu ja kiistojenkin kohteena ollut viaton ja vaatimaton huivimalli, joka taipuu moneen kuosiin. Tupsuisaksikin. Se ei vain minulle ole selvinnyt, miksi huivin nimi on Baktus, siis suomennettuna Paa Thorbjørn Egnerin hauskasta Satu hammaspeikoista -kirjasta (juu, molemmat norjalaisia, mutta silti?). Sitä luettiinkin meillä lapsille lähes yhtä ahkerasti kuin Hyppelihiiri Myökkipyökkimetsässä -kirjaa, joka on ihan hykerryttävän ja silmät kostuttavan riemastuttava. Lauluineen päivineen.

Lanka on Malabrigon sukkalankaa ja väri on Abril. (Ravelryssä)

Ps. Minä olen kuvassa kuin kauhuleffasta, mutta vakuutan että silmien kiihkeys johtuu vain keskittymisestä, kun kuvaan itseäni painavalla kameralla ja pohdin, osuuko kuvaan muuta kuin nenä.

7 kommenttia:

Usimarjaana kirjoitti...

Ihana postaus, tulin hyvälle tuulelle :) nyt voin käydä nukkumaan ja nähdä ihania lanka- ja eriparisukkakuvia ;)

Tuija kirjoitti...

Hih, kiva juttu!

berenike kirjoitti...

Tosi kiva postaus ja ihania neuleita :)

AnniKainen kirjoitti...

Yhdyn edellisiin kommentoijiin. Hauska tuo portaissa otettu sukkakuva. Katoi aluksi että siellä on kolme tyttöä ja että olet tehnyt kahdelle niistä samanlaiset sukat :)

Jospa tuo Baktus-huivi lieventää hammassärkyä sillain pään yli käärittynä :)

Tuija kirjoitti...

Berenike: Kiitos!

AnniKainen: Heh, ehkäpä huivi kelpaisi siihen hommaan. Olikohan kirjassa pojasta kuvakin huivi pään ympärillä? En ole varman, mutta semmoinen mielikuva tulee.

helena kirjoitti...

Hienot eripari sukat, ei tosin olisi onnistunut minulta. Tai sitten olisin neulonut kaksi paria ja antanut molemmat ja sen jäljeen pitänyt silmät kiinni. Baktus on minulla ollut vuosia sillä "teen joskus" -listalla. Lanka on jo sitä varten olemassa, toteutukseen voi mennä vielä vuosia :)

Tuija kirjoitti...

helena: Hehheh, kai eriparisukkiin tarvitaan omanlaistaan mielenlaatua. Tyttäreni ei yleensäkään jaksa etsiä saman parin sukkia, tai vaikka niitä olisi lajiteltuna hänen sukkakorissaan parikaupalla, silti hänellä on yleensä eriparisukat jalassa. Tyttäreni tavaramerkki.

Minäkin marinoin muutaman vuoden tuota Baktus-lankaa, tosin alun perin en suunnitellut sitä mihinkäään tiettyyn projektiin, kunhan vain joskus tulin hankkineeksi nätin sukkalankavyyhdin. Nyt minua kutkuttaa paksummasta langasta tehtävä reilu, shaalimainen Baktus, mutta todennäköisesti haudon ajatusta pitkään ennen toteutusta.