sunnuntaina, helmikuuta 12, 2012

Synttärineuleita

 
Syntymäpäivälahjapajalta iltaa. Muutama pikkuneule täällä vain on valmistunut.
 


 
Rikke-pipohan se täältäkin tulla tupsahti. Pakkohan sitä oli kokeilla, kun niin kehuttiin. Eikä se pöllömpi ollut tehdä ja Cascaden 220 sopi siihen loistavasti (väri 9470). Juuri oikean värinen kukka löytyi Tallinnan reissulta. Pipolle kaveriksi tein toisen kestosuosikin eli Baktuksen. Nämä matkasivat Turkuun ystävälle. 
 
No sitten on tämä isosisko, jolle päätin "huitaista" jotain myös. Haaviston lapasmallit ovat odottaneet puikoille pääsyä jo pitkään. Posiolta viime kesänä ostamani koivulla värjätty keltainen villalanka huuteli Haaviston suuntaan ja sille kaveriksi löytyi omista kätköistä luonnonvalkoinen villalanka, joka luultavasti on Tammelan torilta anopin tuomaa. Yritin muutamaa muutakin lankaa mutta heti kättelyssä kävi selväksi, että Haaviston lapasmallit vaativat todella ohutta lankaa. Viksumpi olisi varmaan tajunnut sen heti siitä, että silmukkamäärät huitelevat 60:stä ylöspäin. Malliksi valikoitui nro 89 Rovaniemi, joka on mielestäni yksi kirjan kauneimmista.
 


Muuten lapasista tuli sopivat, mutta peukalot ovat hieman ahtaat. En oikein uskaltanut venyttää niitä märkinäkään, jotteivat ne olisi levähtäneet. Neulejälki olisi voinut olla tasaisempaakin. Pitää vissiin harjoitella enemmän kirjoneuleen tekemistä. Mielessä kutkuttaa, miltähän tämmöinen näyttäisi jotakin Haaviston perinnemallia käyttäen. 

 

1 kommentti:

hillanen kirjoitti...

Ihana Rikke ja ihanat lapaset :)