torstaina, marraskuuta 17, 2011

Syksyn ja talven takkimuoti


Tänä syksynä muotitietoinen nainen pukeutuu vartalon myötäiseen villatakkiin. Kevyesti huovutettuna se pitää hiukan tuulta ja sadetta ja pysyy hyvin kuosissaan.

Myös kirjailut ovat muodikkaita tämän syksyn ja talven takeissa. Nuoremmille sopivat hyvin pirteät lumihiutaleet ja hiukan vanhemmille ja arvokkaammille vaikkapa hillitty kanervan kukka.


Villainen takki on hengittävyytensä, keveytensä ja joustavuutensa ansiosta myös oivallinen urheiluvaate.Ohje: Jil Eatonin Garter Stitch Pup, Interweave Knits, summer 2007
Lanka: Novitan Huopanen Lampola, väri Päkä eli 077, vajaa 100g/takki
Puikot: puiset, suorat, 6 mm
Muutokset ohjeeseen: etulipareet leuan alla on kudottu huomattavasti alkuperäistä lyhyemmiksi. Vatsan ali menevä lipare taasen huomattavasti alkuperäistä leveämmäksi. Tarranauhan sijaan kiinnityksenä on napit, jotka löytyivät omasta varastosta. Alkuperäisessä ohjeessa takkia ei huovuteta.
Muuta: Takki kudottu ensin valmiiksi, huovutettu sitten kevyesti käsin ja muotoiltu mittoihin. Käsin huovuttamalla Huopasestakin saa ihan miellyttävän oloisen lopputuloksen. Takit menivät ystäväni suloisille mäykyille Sennille ja Viiville.


2 kommenttia:

Anna-Kaisa kirjoitti...

Voi kuinka suloisia mäykkyjä kauniit (ja muodikkaat) takit päällänsä. Haluaisikohan meidänkin mäyräkoira tuollaisen :)

Anonyymi kirjoitti...

Sennin ja Viivin omistajana voin todistaa, että nuo Saijan tekemät neluletakit ovat aivan ihanat niin ulkonäöltään kuin käyttöominaisuuksiltaan. 6 kk vanha Senni-pentu ("mustamakkara") hyväksyi takin täysin jo enimmäisellä käyttökerralla eli juoksi, loikki ja leikki ihan tavalliseen tapaansa. Sillä ei ole ollut koskaan aiemmin mitään takkia päällään, joten arvelin, että se saattaisi ensimmäisillä käyttökerroilla juosta kankeasti ja jopa yrittää repiä takkia pois päältä, mutta eipä. 2-vuotias Viivi ("ryynimakkara") oli viime talvena tottunut takin (käyttöön Hurtan goretex-fleecetakki) eli sillä oli jo aiempaa kokemusta takin käyttämisestä ja sen arvelinkin hyväksyvän takin ilman ongelmia. Näin oli ja mimmit juoksivat ja leikkivät riemuissaan, kun kuvasin niitä uudet takit päällään.

Viivi ja Senni ovat kääpiömäyräkoiria eli pieniä (painot 5 kg ja pentu nyt 3,8 kg) ja matalia. Kovilla pakkasilla niillä on hyvä olla takit päällä, koska kylmä maa hohkaa matalan koiran masuun ja vartaloon paljon enemmän kuin korkeampiin koiriin. Nuo Saijan tekemät takit ovat kylläkin niin kauniit ja mukavat, että ne taidetaan ottaa käyttöön jo pienemmilläkin pakkasilla;)

Viivi, Senni ja Mia kiittävät Saijaa ihamista neuletakeista!