torstaina, lokakuuta 21, 2010

Hollannnin ympäri kolmessa päivässä


- Matkalla kahdestaan 15-vuotiaan poikani kanssa. Amsterdam, Arnhem, Groningen. 600 km moottoriteitä ja pienempiäkin.

- Polkupyöriä, tukevia polkupyöriä, tavarankuljetuspyöriä, lastenkuljetuspyöriä. Pyörän kyydissä isä ja kaksi lasta, joista toinen seisoo isän ja tarakalla olevan lapsen välissä. Isä pitelee isoa sateenvarjoa korkealla pään yläpuolella, kypärää ei ole kellään.

- Kanavia, levykauppoja, kapeita taloja, tupakansavua, raitiovaunuja ja herkullisia hampurilaisia kulmakuppilassa. Kermaa pussiteen kanssa.

- Van Gogh ja Gallen-Kallela, viiniä ja vanhaa bluesia.

- Paljon pitkiä ihmisiä ja lilliputti jättiläisten maassa.

- Rento Sting ja hieno, pitkä, monipuolinen konsertti. Mainio läpileikkaus miehen tuotantoon.

- Lunastaessamme varaamiamme lippuja ykkössarjan jalkapallo-otteluun saammekin yllätysvapaaliput ja tempaudumme surrealistisesti joukkueen tv-kanavan haastatteluun ulkomaalaisina faneina. Sanojen asettelua, koska emme oikeasti tiedä joukkueesta paljoakaan. Mahdollisuus tavata suomalainen maajoukkuepelaaja, mutta meillä ei ole aikaa.

- Kiitovauhtia paluulennolle, mutta juutumme tietyöruuhkaan 30 km ennen lentokenttää. Myöhästymme lennolta ja vietämme ylimääräisen yön lentokenttähotellissa. Poikaa ei harmita yhtään eikä oikeastaan minuakaan.

Pökerryttävän monihaarainen, erikoinen, ihana matka.

Ps. Tässä yksi makupala Stingin kiertueelta. Videon äänenlaatu on aika huono, mutta tämä biisi jäi soimaan päähän. Svengaava poljento, täyteläinen orkesterisoundi, soljuvia modulaatioita... Stingin parina on huikea jazz-taituri Jo Lawry, joka käsittelee ääntään ja rytmiä ihan miten tahtoo: olen ihan lääpälläni. Sting osaa ympäröidä itsensä persoonallisilla laatumuusikoilla ja antaa heille tilaa.


4 kommenttia:

Kirsi (uskollinen bloginne lukija :)) kirjoitti...

Miljoonat kiitokset tästä videosta. Lauantaiaamupäivässä kohosin yhtäkkiä huippufiiliksiin. Sting on aina upea ja tämä on yksi parhaista biiseistään!

Tuija kirjoitti...

Kirsi: Kiva juttu, että sinäkin tykkäsit! Minä olen kuunnellut tuon monta kertaa konsertin jälkeen ja yhä tulee kylmät väreet. Loppuvuodesta on tulossa dvd, jossa on muistaakseni Berliinissä nauhoitettu konsertti tuolta kiertueelta. Olen jo vinkannut kotijoukoille, että se voisi olla mieleinen joulupaketissa ja toivon, että tuo biisi on mukana. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos....aivan ihana.
Olipa teillä melekoinen tahti matkalla! Nauroin tuolle haastattelujutullekin:-)

Tuija kirjoitti...

Piilomaja: Vasta nyt alan toipua matkasta ja matkan tahdista ja tajuta, missä oltiin, mitä nähtiin. Ja kaipan takaisin tutustumaan oikeasti, olemaan, edes viikon verran.

Haastattelut ja kuvaukset olivat ihan absurdeja emmekä varmaan toteuttaneet kuvaajien visioita joukkueen fanaattisista ulkomaalaisista faneista. Meitä kuvattiin kävelemässä paikalle sopivasti joukkueen jättimäisen mainoskuvan edestä, astelemassa pyöröovea kohti, kentän aulatilassa kohti katsomon ovea jne. Ja oltiin haastattelussa aikamoisen pihalla. :D