keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

Mokkasukat
Villamokan Mokkasukka-lanka on aika kivaa lankaa. Pehmoista ja helposti neuloutuvaa, käteen sopivaa ja kauniita värejäkin on, jos tykkää näistä monivärisistä. Minä en oikeastaan tykkää, mutta yritän unohtaa sen aika ajoin. Ostin lankaa 2 vyyhteä, väri merlot (sopii punaviinin ystävälle) jo aikoja sitten. Aloitin sukat miehelle jo aika kauan sitten, oisko ollut viime kevättalvena. Ja heti tällä viikolla valmistuivat.


Sukkatilaus koski polvisukkia, jotka eivät olisi liian suuret, siis jalkaterästä. Köh. On nähtävästi jonkinlainen taipumus tehdä ylisuuria sukkia. (Äitimme kutoi ylisuuria pipoja. Ehkä taipumus lörtsöttäviin neuleisiin periytyy.)


Malli on omasta päästä ja kärjestä ylös neulottu. Ihan peruskamaa: 1o 1n -neulosta jalan päällä ja varressa, pohkeessa lisäykset muuntuvat palmikoiksi ja varren suuhun 1o 1n neulosta oikea silmukka kiertäen. Perusohjeen kärjestä neulottavaan sukkaan löysin Vogue Knittingin The Ultimate Sock Bookista. Olenko jo kehunut, että siellä on loistavat taulukot eri paksuisille langoille ja eri kokoisille sukille ylhäältä alas tai alhaalta ylös. Sieltä vaan napsit sopivat silmukkamäärät omalle langallesi ja koollesi.

En tietenkään kutonut sukkia kahdelta kerältä yhtäaikaa, liian vaivalloista ja tunnollista. Kumpikin sukka on omalta kerältään ja ovatkin sitten aika eri väriset.Jos nyt jotain negatiivista pitäis kertoa, niin puikkojen vaihtumiskohta näkyy aika selvästi. Häiritsee. Toinen juttu on se, että mies tosiaan haluaa sukat itselleen. Ehkä ne eivät mahdu. Vaikka mulle ne toisaalta ovat hiukan isot.

1 kommentti:

piilomaja kirjoitti...

Minä teen aina liian pieniä sukkia. JOhtuu hätähousuisuudesta. Haluaisin että ne valmistuisivat nopeasti.