keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2010

Kevättalvista, ehkä

Sitten viime postauksen täällä tapahtunutta:

Katolta ensin tiputettiin ja sitten tippui lunta. Takapiha on täynnä.


Lumen keskellä voi poseerata vaikka Saroyan-huivin kanssa. Se oli nopea ja mukava tehdä, vaikka tein keskiosasta kaksi kertaa suositeltua pidemmän, jotta huivin saa kieputettua kunnolla kaulan ympärille. En ole ennen tehnyt tuontapaista reunakuviota ja yhä hämmästyttää, miten niin yksinkertaisilla lisätyksillä ja kavennuksilla saa aikaiseksi jotain noin hienoa ja esittävää. Ja lanka oli jälleen ihanaista, Malabrigon merinoa worsted-paksuisena, väri Emerald. Lanka on löyhäkierteistä ja pehmeää, mutta silti yllättävän lujaa ja sitkeää, suorastaan ihmelankaa. Nam! (Ravelryssä)
Lopi-kuume on piinannut jo pitkään ja vihdoin sain korkattua pahimmat paineet pihalle näiden säärystimien muodossa. Lanka on tarkalleen sanottuna Lett-Lopia, ja perusjoustinta vetelin vähän vajaan kerän per putki ja lopuista langoista tein rosetit koristeiksi. Vielä vähän arvon, jätänkö ne paikalleen vai otanko pois. Oliskohan säärystimet katu-uskottavammat paljaina, ilman sievisteitä? No entä onko kenelläkään kokemusta Lopin hajusta? Kuivana se on minusta ehtaa hyvää lammasta, mutta auta armias kun säärystimet kastelee. Silloin lemahtaa kuin olisi astunut siihen ihteensä. Ja kuivana haju on taas hävinnyt - outoa, että noin raju ero. Uskaltaako näitä nyt sitten käyttää kevättalvisissa olosuhteissa? Voikohan hajulle tehdä jotain? (Ravelryssä nämäkin)
Synttärit & nimpparitkin olivat ja Saija lahjoi italialaisella keittokirjalla ja huopakukkarolla. Pussukan Saija oli kutonut ja huovuttanut itse Riihivillan langasta ja minusta se on tosi nätti. Viime viikonloppuna puolestaan oli Kädentaitomessut Wanhassa satamassa ja häh, minä onnekas voitin vapaalipun Titityyn blogin arvonnasta. Kiitokset! Pienet määrät paria ihanaa lankaa ja Porom-mössykän ohje tarttuivat mukaan. Neliöpuikkojakaan en malta olla jossain vaiheessa kokeilematta.

5 kommenttia:

ColibriDreams kirjoitti...

Ihana huivi! Ja totta kai jätät kukkaset säärystimiin, ne ovat ihan parhaat!

Mammutti kirjoitti...

Kaunis huivi ja kukat säärystimissä tekee niistä hienostuneet!

anpali kirjoitti...

Huivi on kaunis. Ja samaa mieltä kuin edelliset -jätä rosetit paikoilleen!

Ei ole kokemusta hajuasiasta, mutta ensimmäisenä tulisi mieleen pestä säärystimet ja vaikka uittaa huuhteluaineessakin.

Riikka kirjoitti...

Tosi kaunis huivi!! Ja hienot kukkaset säärystimissä. =)

Tuija kirjoitti...

ColibriDreams: Kiitokset! Ja juuh, kyllä jätän kukat paikoillee, olen alkanut itsekin tykätä.

Mammuti: Rouheeta hienostuneisuutta? Passaa hyvin.

anpali: Joo, pesu tuli tietty mieleen, mutta lähtisiköhän villan rasvakin = hyvät luonnonominaisuudet sillä pois? Säärystimissä ei varmaan kauheasti väliä villarasvoista, mutta kauhean voimakkaasti Lopia ei voi pestä, se huopuu todella herkästi, jos ei siis halua, että huopuu. Mietin tällä hetkellä pitkää tuulettamista, taidanpa laittaa ulos ensi yöksi.

Riikka: Tack!