lauantaina, helmikuuta 20, 2010

Harmaata alpakkaa hailakassa maisemassa


Vaikkei olisi uskonut, ihan ajoissa talvipakkasille syntyi tämä alpakkapaita, jihuu! Mutta matkassa oli mutkia. Alunperinhän langoista piti tulla Sandnesin ohjevihkosta löytynyt ponchopusero (tämän postauksen viimeisessä kuvassa vilautin alkuvaihetta), mutta kudottuani tekelettä joulunpyhinä helmaresoriin asti kiihkon vallassa ja käteni kipeiksi, totesin että susi on tulossa. Olisi taas pitänyt kuunnella sitä takaraivossa piipittävää ääntä, joka varoitteli palaamasta evoluutiossa taaksepäin: minullahan ON kädet, oikeissa hihoissa ON järkee. Lepuutin sitten itseäni tämän neuleen suhteen helmikuun alkupuolelle saakka ennen kuin olin valmis tarttumaan hommaan uudelleen. Pää kuitenkin raksutti ja putkautti vision saumattomana kudottavasta pitkähköstä palmikkoneuleesta.


Ponchoa lähdettiin ohjeen mukaan neulomaan kauluksesta alaspäin ja niinpä purin ponchonhökötyksen olkapäille saakka kohtaan, josta kuvittelin pystyväni jatkamaan luontevasti hihojen raglanlisäyksiä. Etuosan palmikkokuvion säilytin ennallaan ja raglanmuotoiluihin otin osviittaa yhdestä aikaisemmin neulomastani ylhäältä alas -neuleesta. Sovittelin neuletta ahkerasti kutomisen edetessä ja miehustaosan sivuihin tein matkan varrella muotoilua kaventamalla ja lisäämällä tarpeen mukaan. Myös hihoissa kaventelin tasaisin välein resoreihin saakka.


Lanka on muuten ihanaa. Alpakkafani olen muutenkin, mutta tämä oli eka neuleeni Schachenmayr Nomottan alpakasta. Se on hieman paksumpaa kuin Dropsin versio ja neuloksesta tulee mukavan jämäkkää ja tiivistä, mutta silti se on tosi pehmeää ja muotoutuvaa. Ja kyllä minä tykkään langasta syntyneestä paidastakin. Tykkään palmikoista ja tykkään pehmeydestä, ja kun ehdin jo ulkoiluttaa paitaa risteilyretkellä arktisessa Tukholmassa, lämpimyyskään ei varsinaisesti haitannut. (Ravelryssä)


14 kommenttia:

ColibriDreams kirjoitti...

Kaunis neule! Ehdottomasti parempi noin kuin sellaisena ponchoversiona, ja varmasti käytännöllisempikin.

Nasti kirjoitti...

Ooh. Se on I-HA-NA!! Siinä on kaikki kohdallaan. Väri, pituus, palmikot. Onnittelut, kyllä kannatti säätää!

AnniKainen kirjoitti...

Kyllä kannatti muuntaa poncho tähän malliin. Ei voi kuin yhtyä Nastiin; kaikki kohdallaan!

Tytti kirjoitti...

Tää yhtyy edellisiin. Täysosuma.

Vilma kirjoitti...

Onneksi muistit olevasi kädellinen, koska tämä neule on aivan jumalainen! Kalpea harmaa värikin täydentää neuleen kauneutta, ja istuvuus on huippuluokkaa. Wau!

anpali kirjoitti...

Upea neule! Ihailtavaa sinnikkyyttää purkaa ja aloittaa lähes alusta. Kyllä kannatti.

Kaisa kirjoitti...

Upea neulepaita! Ja varmasti pehmoinen ja lämmin.

Tuija kirjoitti...

Suurkiitokset kehuista! Kyllä lämmittää, koska tosiaan ehdin jo hetken uiskennella neule-epätoivon alhossa. Jostain se hullu sitkeys kuitenkin onneksi taas putkahti, jotta sain tämän valmiiksi. Ja täytyy yhä kehua myös jämäkkää ja laadukasta lankaa, joka kesti purkamisen alpakkalangaksi ihmeellisen hyvin. Säikeet eivät juurikaan takertuneet toisiinsa ja neulos purkautui tosi kiltisti.

.k kirjoitti...

Ihana!

Riikka kirjoitti...

Mielettömän nätti! Tosi kaunis väri ja hieno toteutus. Ihanaa, kun joku on noin taitava, että tuosta vaan vähän muokkailee..;)

Tess kirjoitti...

Oi, tuohan on ihan älyttömän nätti neule. Väriä myöten kaikki kohillaan :)

Tuija kirjoitti...

Kiitokset teillekin .k, Riikka ja Tess. Mutta että taituri... en kai sentään. Kiertoteitä jolkottelen, ja yritän ja erehdyn.

Tiina kirjoitti...

Kaunis neule alkuongelmista huolimatta. Ja harmaa on aina tyylikäs, vaikka välillä väriä kaipaisikin.

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis neule, ihana harmaa!