torstaina, syyskuuta 10, 2009

Eiei!


Tylsää esitellä pieleen menneitä, mutta kun ei muutakaan ole. Vielä en ole purkanut, kun ottaa niiiiiin koville ja aivot yrittävät viime solusillaan keksiä, miten tästä saisi pitokelpoisen. Siis tässähän on pielessä kaikki. Se yrittää olla Norah Gaughanin Loppem, mutta eka ongelma liittyy sihen, etä lanka on alkuperäistä ohuempaa. Kuvittelin pystyväni kompensoimaan sitä käyttämällä isomman koon silmukkamääriä ja venyttämällä etuosan palmikoita, ja kainaloihin asti uskoa riitti, mitä nyt palmikkokuvio ei mennyt tasan muihin systeemeihin nähden. No sitten loin hiha-aukkoja varten ja lähdin kaventelemaan. Tuhahtelin Ravelryn varoituksille rumista kavennuksista ja huonoista ohjeista ja porskutin menemään... havaitakseni, että nyt se palmikko vasta ei tasan menekään, kun pitäisi ruveta tekemään varsinaista kaarroketta. Toinen Ravelry-selaus paljasti, että ei monella muullakaan ole mennyt ja ensin ajattelin olla välittämättä, mutta sisäinen pedanttini iski takavasemmalta ja sai kätöseni kutomaan ja kutomaan aloittamatta kaarrokekavennuksia, ja nyt palmikko menee kiltisti tasan, mutta muuten tulos on ruma. Kaarrokkeen alku on outo ja hihatkin lörpsöttävät. Voi itku!

Painun kaivamaan villalangat esille.

6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Voi surku, tiedän tunteen. Innolla sain eilen sukat (onneksi vain sukat) valmiiksi, pesin ja voi vihne, ne on nyt 'hessuhopot'. Yritän vielä uudella pesulla ja kuivurilla pelastaa... Harmittaa, vaikka työ onkin pieni, niin kulutettujen tuntien määrä...

Tuija kirjoitti...

Joo, eikä tämä ollut eka tällä langalla yrittämäni projekti, ekan purin jo selvästi varhaisemmassa vaiheessa, kun se ei vaan toiminut. Haudon tätä työtä nyt vielä vähän aikaa, jos vaikka heureka iskisi. Tai oma rima laskisi.

Parasta toivon sinun sukillesi!

aino kirjoitti...

no höö, harmittavaista.
olet kyllä varsin sisukas tapaus joka tapauksessa!

serafiina kirjoitti...

Hei! Täällä toinen Loppemin kanssa tuskaileva. Korvasin alkuperäisen langan toisella kuten sinäkin, neuletiheydestä tuli kyllä periaatteessa oikea, mutta mallissa on jotain yllättävän outoa. Se on tosi lyhyt ja hihat on omituiset. Mulla tuli samannäköiset kuin sullakin, mutta viimeistelykierrokset vähän paransi ulkonäköä. Muuten ne olivat vähän trumpettimaiset. Lopputulos ei ole kovin ryhdikäs, enkä vielä tiedä, mitä teen sille...

Tuija kirjoitti...

Aino: Varmaan seinähullun sitkeä, pusken vaikka nenä maata myöten, jos niikseen tulee. Mutta Loppem häpeää yhä nurkassaan. Teen välillä paria muuta neuletta, joista toinen ei kyllä ole kovin paljon lupaavampi.

Serafiina: Katsoitko Ravelrystä varoittelut ja Berrocon sivuilta erratat? Minulla tosin on ohjevihkosta 3. painos, johon nämä näyttää jo korjatun. Mutta minusta tämä kuuluu sarjaan neuleita, joissa myös pystysuuntaisella tiheydellä on iso merkitys ja sitten toisaalta ohjeessa ei anneta kaikki mahdollisia mittoja, joten vertailu ja soveltaminen on vähän vaikeaa. Joku myös valitti ravelryssä, että vaikka mallisssa on useita kokoja, kaikkia mittoja ei ole muutettu samassa suhteessa, esim. neuleen pituus on kaikissa tapauksissa tismalleen sama! Neuletta pitää siis kyllä sovitella ja ihmetellä ihan itse.

Hihoja olen ajatellut kursia virkatulla reunuksella, mutta kaarrokkeen rumuutta en ole vielä ratkaissut.

serafiina kirjoitti...

Eipä tullut tiirailtua Ravelryä tätä tehdessä... Erään bloginpitäjän muunnoksista johtuen mulla oli paha aavistus pituudesta. Pituus on ohjeessa sama, koska edessä on se palmikkokuvio. Olisi ollut ehkä syytä lisätä kokonainen palmikkokuvio alkuun omaan kappaleeseen. Mun lanka ei olisi riittänyt siihen kyllä. Jos tämä ei sovi itselle, niin pitää kai etsiä josta joku pyylevämpi ja lyhytselkäisempi, jolle se sopii :-) Toivottavasti saat omastasi pitokelpoisen!