perjantaina, heinäkuuta 10, 2009

Markettilanka rulettaa

Tämän piti syntyä vihreästä Kalinka-pellavalangasta, jota esittelin edellisessä postauksessa, mutta toisin kävi. Musta lanka on nyt sitten viime kesänä Ruotsista jostakin marketista ostamaani bambusekoitelankaa ja peräisin alelaarista, ja voi että oli ihanaa kutoa normaaleja neulontalakeja noudattavaa peruslankaa.


Malli on amerikkalais-ranskalainen (neulevihkon & mallin tiedot alla) hybridi, ja nyt kun tuota katsoo, vyötärön seudun resori tuntuu aika turhalta, mutta tulipahan tehtyä. Enää en pura. Neule on tosi mukavan tuntuinen, pehmeä ja joustava, mutta silti ihan vähän haikailen pellavan perään, kaula-aukon lörpsyke olisi laskeutunut pellavaisena luontevammin. Nyt meni kuitenkin näin ja toisella kerralla jotain muuta.

Malli: Alaosa Summertime Tunic -topista, Interweave Knits Summer 2007, ja yläosa mallista nro 18 Phildarin englanninkieleisestä vihkosesta Printemps-Été 2008. Koko sovellettu minulle sopivaksi ja koko höskä kudottu yhtenä kappaleena.
Lanka: Jäbro garn, Tropik (50 % bambua, 25 % puuvillaa, 25 % akryyliä).
Tiheys: n. 24 s/10 cm
Puikot: Addin pyöröt, 3 mmKesä, here I come!


***

Pellavapäivitystä. Valitin Kalinka-langasta suoraan Karin Öbergille, ja hän vastasi ystävällisesti, että koskaan ennen hän ei ole vastaavaa nähnyt ja lähetti minulle uudet vyyhdit kirjekuoressa, johon oli läntätty iso liuta sieviä kesäpostimerkkejä. Palaan pellaviin joskus, mutta ihan vielä hermoni eivät sitä salli.

10 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihana ihana ihana! Tahtoo tahtoo tahtoo!

Eila kirjoitti...

Tosi nätti!

Tytti kirjoitti...

Tyylikäs!

Tuija kirjoitti...

Oi kiitoksia! Itsekin kyllä tykkään, tuntuu mukavalta.

Tuija kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
jules kirjoitti...

tosi kaunis ja tyylikäs!

Saija kirjoitti...

Onpas kiva ja sopii sulle todella hyvin! Ja kiva että sait uudet pellavat.

Tess kirjoitti...

Tosi kaunis toppi!

Tuija kirjoitti...

Kylläpä olette ystävällisiä - kiitokset!

Vilma kirjoitti...

Hieno hybridi!

Hyvä että sait Kalinka-asiaan selvyyttä. Toivottavasti lisävyyhtien avulla langasta saa tehtyä edes jotain järkevän kokoista, sitten joskus kun hermot kestää harkita Kalinkaa uudestaan. :)