maanantaina, elokuuta 16, 2010

Vihdoinkin peitto!
27. maaliskuuta näin tämän ja päätin yrittää virkatun peiton tekoa. Olin kai virkannut jo muutaman neliön ja kokeillut muutamaa mallia, mutta tuolloin todella tein päätöksen. Sunnuntaina 15.8. virkkasin reunuksen ja julistin peittoni valmiiksi. Olen äärettömän onnellinen!

Neliön malli on Willow (nro 189) Jan Eatonin kirjasta 200 crochet blocks for blankets, throws and afghans. Tykkään virkatuista neliöistä, jotka alkavat ympyröinä. Tämä malli oli myös jollain lailla herkkä ja kepeä. Tein neliöitä sarjatyönä: ensin virkkasin useamman keskusympyrän. Sitten tein väliosia ja lopuksi kaikkiin harmaat reunakerrokset. Näin malli pysyi hyvin mielessä tarvitsematta opetella koko neliötä kerralla ulkoa ja pystyin kuljettamaan mukana vain muutamaa väriä kerralla.

Yhden neliön koko on noin 14 x 14 cm. Neliöitä on 70 ja peiton koko n. 97 x 143 cm. Langat ovat alunperin omista varastoistani: harmaata nallea ja 7 veljestä, ohutta Pirkka-lankaa, Wetterhoffin Sivillaa (maailman paras virkkauslanka!!), alpakkaa... Tumman harmaata 7 veljestä neliöiden reunaosiin jouduin ostamaan 3 kerää, sillä sitä oli alun perinkin vain vähän. Kolmannesta kerästä jäi yli puolet jäljelle. Peitto painaa noin kilon. Peiton ompelin kokoon tumman harmaalla Nalle-langalla yliluottelu pistoilla nurjalta puolelta. Lopuksi virkkasin Nallella yhden kerroksen kiinteitä silmukoita ympäri peiton.
14 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Tosi upea peitto! Tykkään kovasti peiton hillitystä värimaailmasta.

ColibriDreams kirjoitti...

Oo, hieno peitto! Itsekin olen viime aikoina himoinnut peiton tekoon, eikä tämä nyt yhtään auta hinkua hellittämään ;-)

Nasti kirjoitti...

Wau. Kaunis ja seesteisen värityksensä ansiosta moderninkin näköinen peitto. Onnittelut!

piilomaja kirjoitti...

Onpa hieno. Väreistä minäkin tykkään ja sitten tämÄ on jotenkin samaan aikaan perinteinen mutta kummiskin moderni.
Hyvä tuli.

Saija kirjoitti...

Jukra! Kiitos kehuista.

Anu kirjoitti...

Upea! Niin mahtava malli, värit ja toteutus!

Maila kirjoitti...

Todella kaunis ja aivan huiput värit olet löytänyt peittoosi. Voi kun osaisi tollasen väkertää. Ja jaksaisi.

Laura kirjoitti...

Tuo malli on kiva ja mukava virkata! Mulla on sama työn alla: http://kniinkuinkoti.blogspot.com/2010/04/loppukirin-paikka.html

Piti saada kesällä kursittua kasaan, mutta kattia kanssa. Ehkä jouluksi...

helena kirjoitti...

Oih, kerrassaan ihana peitto! Ja kuulostaa myös aika kevyeltä, yleensä tuollaiset tuppaavat syömään lankaa paljon enemmän. Tai niin minä ainakin olen luullut...

Saija kirjoitti...

Kiitos taas kommenteista.
Laura: mulla meni itse kursimiseen kaksi päivää. Innostuin siinä vaiheessa todella :-). Sulla on kaunis peitto tulossa, vaikka sitten jouluksi.
Helena: Punnitsin itseni ja peiton henkilövaa'alla ja sitten vain itseni. Että sillä tarkkuudella. Vaaka tosin näyttää 100g tarkkuudella. Eikä peitto ole kovin iso.

tiina kirjoitti...

Todella kaunis!!! Nyt kyllä himottaa virkkuukoukku!

Soile kirjoitti...

Se on upea! Ja aikas nopsaan olet sen tehnyt.

Solveig kirjoitti...

Upea peitto! Kahtaa laittaa esille.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno peitto!
Ja kuinka monta miniruutua siinä onkaan...70! Ihmettelevät pojat E&S