tiistaina, elokuuta 10, 2010

Purppuratunika


Vihdoinkin valmis neule! Aloitin tämän juhannuksena Adrift-angstin laimennukseksi. Jossain määrin lääke tepsikin, mutta kyllä tämänkin neuleen parissa onnistuin pientä sievää ahistusta potemaan. Lähtökohta oli Rowanin Parsnip Tunic -malli, jonka ohje löytyy suomeksi ja ilmaiseksi Coats Craftin sivuilta.

Ohjeen mukaan tunika tehdään palasina, mutta minä lähdin helmasta ylöspäin pyörönä. Vaikka pidän alkuperäisestä mallista ihan sellaisenaankin, alusta asti tuntui siltä, että pääntiestä tulee toisenlainen. Hihat kudoin pyörönä erikseen ja liitin työhön islantilaispaidan tapaan, ja siinä samalla kirkastui, että haluan kaula-aukon reunaan samantapaisia vekkejä kuin hihoissa. Silmukkamäärää en jaksanut optimoida, joten säädin sitten vekkejä: vasta kolmas yritys onnistui. Hihoissa vekit ovat 2 x (4 + 4) silmukan systeemejä (tämä oli varmasti mahdollisimman epäselvästi sanottu, mutta ohjeessa asia selitetään), kaula-aukossa niissä on 2 x (3 + 3) silmukkaa, ja muutamat ylimääräiset silmukat kaventelin olemattomiin. Rinnukseen virkkasin kukan uudesta Gifted-kirjasta löytyvän ohjeen mukaan - linkki ilmaisohjeeseen tupsahti sähköpostiin kuin tilauksesta.

Lanka on Rowanin kierrätyslankaa, jossa on silkkiä, puuvillaa ja viskoosia, eikä se itse asiassa ole hullumpaa tällaiseen neuleeseen. Hieman säikeistä se on ja ekonäkökulmasta mietityttää, kuinka rankat käsittelyt kierrätyskuiduille pitää tehdä, jotta langat saa värjättyä tasalaatuisesti, mutta valmiin neuloksen tuntu on yllättävän mukava. Taidan tykätä tästä.


Ravelryssä

7 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oooh onpa upea neule ja ihana väri. Tuo kukka on piste iin päällä.

Tess kirjoitti...

Kaunis tunika ja ihan upea väri!

Nasti kirjoitti...

Mainio tunika! Yksinkertainen, jossa on kuitenkin muutama jippo, kuten nuo vekit ja kauniit hihat.

Tuija kirjoitti...

Enkulin käsityöt: Kiitoksia! Paljas neule kaipasi mielestäni jotain lisuketta ja sitten kurkkasin sähköpostiin ja siellä oli Knitting Daily -meili, jotka yleensä ovat minusta aika tylsiä, mutta siinä nimenomaisessa oli linkki mainostamani kirjan muutamaan sivuun ja tuon härpäkkeen ohjeeseen, joten väkersin sitten sen. Se on kiinnitetty vain hakaneulalla, joten sen saa poiskin.

Tess: Tack tack. Väriä kyllä epäröin eniten... Olisin halunnut sinisävyisempää lankaa, mutta se oli lopussa. Arvoin sitten tuon, kun en kokenut beige- tai keltakukertavia omakseni.

Nasti: Kiitos, jotain sellaista ajoin takaakin. :)

helena kirjoitti...

Kaunis! Nuo lisäämäsi yksityiskohdat tekevät tunikasta todella viimeistellyn näköisen.

Tuija kirjoitti...

Kiitos Helena. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihana neule, kaunis väri, hienosti keksitty oman oloiseksi!