maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Ilon aiheita

1. Löysin pihalta kiven, johon luonto on muovannut sydämen. Annoin sen miehelleni.

2. Upea unikkoni kukkii vihdoin. Se selvisi vanhan talon purkamisesta ja uuden rakentamisesta. Se on kasvattanut joka vuosi komean varren ja nupun ja sitten NAPS! Rusakko on käynyt syömässä nupun. Mutta ei tänä vuonna. Naapuri kertoi, että rusakot kärsivät viime talvena rutosta ja siksi niitä olisi niin vähän. Tiedä häntä, mutta tänä vuonna unikko saa vihdoin kukkia.

3. Minulla on jo 31 isoäidinneliötä valmiina. Aloittaessani näin mielessäni melko suuren peiton. Olen matkan varrella ja tekemisen hidastuessa tinkinyt kokotavoitteesta. Ainakin virkkaan puolivalmiit valmiiksi ja täydennän aukot. Peitosta ei siten tulisi suuri, mutta ehkä sen ei tarvitse olla. Tykkään väreistä ja mallista ja iloitsen jokaisesta valmistuvasta neliöstä erikseen.

4 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Upea peitto tulossa! Kauniit maanläheiset sävyt.
Mullakin pihalla kaksi unikon kukkaa ja muutama on vielä avautumatta. Ne kaksi aukesivat varkain. Illalla ei mitään ja aamulla: upeat hehkuvat kukat. Pitäis vissiin istua siinä vieressä että näkisi sen avautumisen.

Tess kirjoitti...

Kauniin värisiä neliöitä!

Sulla näyttää olevan samoja ongelmia peiton kanssa kuin mulla. Pitäs kai jossain vaiheessa taas virkata muutama neliö lisää. Mulla on tosin edelleenkin tavoitteena päiväpeitto, joten into on hiukkasen hiipunut. En myöskään taida löytää neliöiden reunustamiseen käyttämääni väriä enää mistään, joten voi käydä ohraisesti senkin takia. Edellinen kuuluu syihin, joiden takia en tykkää Novitasta. Värit vaihtuu liian nopeasti, joten pitempiaikaiset projektit käyvät mahdottomiksi.

Maila kirjoitti...

Kaunis peitto. Novitan langoista en miekään tykkää. Syitä on monia ja yksi on se juuri et värit vaihtuu liian tiheään ja lankalaadutkin poistuu pian markkinoilta. Liekö siksi että moni lanka on niin huonoa, ettei sitä kauan kannata markkinoilla pitää kun ei kukaan osta useampaa kertaa samaa lankaa. Olen antanut Novitalle palautetta monena vuotena, mutta ei ne mitään myönnä et laadussa ois parantamista.

Saija kirjoitti...

Kiitokset kommenteista. Peittoa tehdessä olen alkanut entistä enemmän arvostaa niitä, jotka kykenevät tuollaisen peiton saamaan valmiiksi. Alkuinnostusta on hitsin vaikea pitää yllä, kun "enää puuttuu 500 neliötä". Maila ja Tess, tunnustan, että harmaa lanka neliöissäni on 7-veljestä. Tuo harmaa ei näytä poistuvan värivalikoimista ja sitä on helposti saatavilla. Ja kun muukin peitto on siitä sun tästä langasta, niin ei se ole niin nuukaa. Ainoa vaan, että 7-veikkaa on ehkä hiukan liian paksua muihin lankoihin verrattuna, mutta ei voi enää auttaa.
Tytti, ehdottomasti pitäisi istua unikkonsa vieressä ihan jo vaan kukan kauneuden takia :-)