torstaina, toukokuuta 27, 2010

Niitä näitä


Sillä aikaa kun yksi huiteli New Yorkissa, toinen raivasi ja siivosi esikoisen rippijuhlia varten. Ja koska siivoajalle siivousprojektikin voi olla käsityöprojekti, hän kehittää ohi mennessään vision vaaleasta farkkukankaisesta hupusta, jolla rippilapsen huoneesta alakertaan muilutettu rahimikälie naamioitaisiin vähän paremmin olkkariin sopivaksi. Niinpä sillä aikaa, kun rippilapsen tukkaa saksitaan rippikuntoon, siivoaja ryntää läheiseen kangaskauppaan ja ostaa sieltä liikkeen ainoaa farkkukangasta ja saa reilun alennuksen, koska kankaassa on värivirhe. Kotona siivoaja on kerrankin fiksu ja pesee kankaan ennen leikkaamista. Sitten hän leikkaa kankaan niin, että värivirhekohta jää käyttämättä ja surautta iltayöstä jääkiekkoa katsellessaan sen kaivatun hupun. Ei varmaan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta pysyy sentään paikallaan.Paria päivää ennen juhlia siivoaja päättää hankkia myös uuden pöytäliinakankaan ja herää ompelemaan sitä juhlien aattona kello kahdeksalta. Ja päästiinhän lopulta juhlimaankin! Hienot ja herkulliset ruoat teki joku muu.


***

Neulemotivaatio on ollut hukassa. Juuri ennen lämpimiä säitä aloitin uuden Lopi-neuleen eikä sen kutominen houkutellut hellesäässä sitten yhtään eikä nyt viileämmälläkään meinaa huvittaa. Yritän vielä euroviisujen voimalla, mutta jos ei onnistu, vaihdan suosiolla projektia.

***

Olemme kauniita bloggaajia, kiitos Tess! Ojennamme palkinnon eteenpäin kaikille seuraamillemme kauniille ja elämänmakuisille blogeille, joista suuri osa löytyy sivupalkista.

2 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Onnea ripille pääsyn johdosta koko perheelle!

Voi, hän on kadehdittavan touhukas siivoja (tervetuloa meillekin :). Toimiva idea tuo rahin naamiointi. Minunkin pitäisi tästä vääntäytyä kotitaloushommiin (silitystä, siivousta, ruoanlaittoa). Kummasti tuo keskeneräinen neule rupesi tuolla houkuttelemaan :)

Tuija kirjoitti...

Kiitoksia, kyllä me oltiinkin onnellisia ja ylpeitä komeasta rippilapsestamme.

Totuuden nimissä on sanottava, että myös mies osallistui siivoamistouhuun erittäin tomerasti. Ehkä lähetän sen teille? :)