torstaina, marraskuuta 19, 2009

Lepatellen


Kyllä näillä siivillä tarkenee. Mutta miksi tämän ihmisen pitää joka kerta kutoa sama homma vähintään puoleentoista kertaan ennen kuin onnistuu? Riittäisi tässäkin blogissa esiteltävää, jos saisin valmista aikaiseksi siinä tahdissa kuin aloitan. Rupesin kutomaan tätä ensin BC Garnin ihanasta ohuesta huivialpakasta, mutta jos ohje on tarkoitettu paksummalle langalle, kannattaako moinen? Ei kannattanut. Neuloin sileää osuutta niin pitkään, että se tuntui sopivan kokoiselta ja että silmukkamäärä täsmäsi tulevan pitsiosuuden kanssa, ja ensin muka täsmäsikin, mutta muutaman kerroksen jälkeen oltiin hakoteillä. Tutkin aikaansaannokseni suurennuslasilla enkä löytänyt virheitä ja siihen loppui jaksuu. Päätin, että olkoon henkimaailman asioita ja runttasin ohuen tekeleen neulepussukan pohjalle, kaivelin tovin portaanalustan lankalootia ja hahaa, löysin reilun vuoden marinoitunutta paksumpaa, mutta yhtä ihanaa alpakkaa ja aloitin uudelleen.


Jos joku ei tunnista, tämä on Ysolda Teaguen suunnittelema Ishbel, josta on ohjeessa kaksi kokoa, ja minun versiossani on isomman koon sileä osuus ja pienemmän koon pitsiosuus. Kun olin vihdoin löytänyt sopivan projekti + lanka -yhdistelmän, neulominen sujui tosi mukavasti. Tämä oli miellyttävä ja nopea työ tehdä. Ja lopputuloksestakin tykkään, kuvaaminen vaan oli vaikeaa. Valoa oli liian vähän eikä pokkarikamerani tehot/laatu näköjään riitä tällaisen vihreän kuvaamiseen, sillä yhdessäkään kuvassa värit eivät ole kovin lähellä totuutta. Todellisuudessa yleissävy on sekä lämpimämpi että hieman tummempi vihreä kuin kuvissa eikä tuollainen harmahtava lörö.

Kuka opettaisi minut kietomaan tämän rennosti mutta tyylikkäästi? Kaikilla muilla huivineulojilla tuntuu olevan salatietoa tästä aiheesta, niin hienoilta muiden kuvat aina näyttävät. Lähettäkää tänne säteilyänne, pliis!Malli: Ishbel-huivi Ysolda Teaguen Whimsical Little Knits I -kirjasesta, tosin saa ohjeen ladattua ilman kirjankin hankintaa
Lanka: ShiBui Baby Alpaca DK, 100 % baby alpaca, väri Seaweed, noin 1,5 vyyhtiä
Puikot: Addin metallipyöröt 4,0 mm
Tiheys: Sileän neuleen tiheys on 20 s/10, joka on vähän löysähköä tälle langalle, mutta toimii tässä
Ravelryssä

5 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Ihana huivi! Mulla tökkii kans erityisesti joskus huivien kanssa..Niitä saa purkaa ja neuloa uudestaan, vaihaa lankaa ja neuloa taas uudestaan...

AnniKainen kirjoitti...

Kaunis huivi, ihanan värinen huivi. Juu, tuo värinsäätö/määritys näin pimeänä aikana on joskus tuskaa.

hillanen kirjoitti...

Ihana, ihana huivi. Ishbel on aina yhtä kaunis silmissäni.

Tess kirjoitti...

Kaunis huivi ihanassa värissä!

Huomasin itsekin miten vaikeaa on saada vihreän sävyä näkymään oikein kuvassa. Liian harmaalta näytti kaikissa ulkona otetuissa kuvissa. Harmaa sää, harmaat kuvat. Ei suosi tämä vuodenaika kuvien ottamista.

Tuija kirjoitti...

Kiitos kaunis ystävällisistä kommenteista!