maanantaina, huhtikuuta 27, 2009

Kevyttä juhlahumua


Olimme Saijan kanssa viikonloppuna vanhan koulumme 100-vuotisjuhlissa, tosin eräs lintsasi iltajuhlasta. Minä sen sijaan heittäytyin juhlapaniikin vietäväksi, sillä vaikka järjellä ajatellen juhliin ei kai tarvitsisi liittyä mitään hepuloitavaa, kehitän aiheen vaikka kiven kolosta esimerkiksi keksimällä viime hetken neuleprojektin. Olen nimittäin liikuttavan vakuuttunut siitä, että jos juhlissa pukeutuu johonkin kapeaolkaimiseen, tiedossa on varma paleltuminen. Myös sisätiloissa. Niinpä ryntäsin viikkoa ennen juhlaa, kesken hyvin etenevän pitsihuiviprojektin (jota en kuitenkaan uskonut pystyväni saamaan valmiiksi ennen juhlaa) lankakauppaan päässä mielikuva henkäyksen keveästä ja nopeasti toteutettavasta juhlalämmikkeestä. Sellaisesta, johon ei kaivattaisi laajamittaisia koetilkkusirkuksia.

Sanna Vatasen Hyvän olon neuleet -kirjasta löysin überyksinkertaisen pikkuboleron ohjeen (alimmassa kuvassa): vain kahden kerroksen pitsimallikerta + toteutus tyyliä kudo suorakaide ja ompele päistä hihojen pituuden verran. Ohjeessa on käytetty minun lankaani selvästi paksumpaa bambulankaa, mutta otin käyttöön lankaan nähden paksut puikot ja toivoin parasta. Sen verran muokkasin omaa versiotani, että kudoin päätyihin ohuemmilla puikoilla 1x1-resorit, koska en halunnut lörpsöttäviä hihoja. Suunnittelin myös tekeväni hihoista 3/4-pituiset, mutta aika loppui kesken. Juhlia edeltävänä iltana klo 18 päätin, että se on siinä.


Kevyt siitä tuli, 29 grammaa! Neule tuntui ihanalta ja ylelliseltä, ja tarkenin juhlissa hyvin, tosin ehkä olisin tarjennut ilmankin...

Ohje: Pikkubolero Sanna Vatasen Hyvän olon neuleet -kirjasta (kevyesti muokattuna)

Lanka: Rowanin Kidsilk Haze (70 %kid mohairia, 30 % silkkiä), väri 582, menekki vähän toista kerää

Puikot: Addin pitsipyöröt 3,25 mm ja Addin tavalliset pyöröt 4,5 mm (Kyllä oli liukasta kutomista ja yritinkin matkan varrella hankkia saman paksuiset pitsipyöröt, mutta pieleen meni. Kuvioon liittyi aika hassu lankakauppias, vielä hassumpi asiakas, lankakauppiaan kaverin ja asiakkaan kohtaaminen eräällä huoltoasemalla ja väärä puikkokoko.)

***

Täten lupaan kautta kiven ja kannon, että seuraavaksi esittelen tällaista:


Ei kommentteja: