keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Haapsanen, Palopuro, Tuomikirva


"Veikeän vallaton kevät ja iloisenväriset langat innoittavat meitä neuletöiden pariin. Keveistä ilmavista langoista virkkaamme tai neulomme muodikkaan uuden asun. Tänä keväänä leikimme rohkeasti väreillä." Näin julisti VN virkkaus- ja neuletyöt -lehti v. 1967 numerossa 2. Väreistä ei lehdessä ole tietoakaan, kaikki kuvat ovat mustavalkoisia. Jokainen neule- ja virkkaustyö on sen sijaan nimetty huolellisesti hyönteisten tai muiden ötököiden nimillä.

Kiinnostaisiko teitä Haapsanen?Vaiko ehkä Tuomikirva? (Mitkä Liza Minelli -silmät!)
Ahkeraliisa numero 4 samoin vuodelta 1967 on myös johdonmukainen neuleiden nimeämisessä. Tällä kertaa pitäydytään juna-asemien nimissä. Lehdessä jopa selitetään: "Kuvat on otettu Pikku Pässissä, Hyvinkää-Karkkila pikkujunassa. Tämä 45 km pitkä kapearaiteinen rata valmistui vuonna 1911, mutta joutuu nyt eläkkeelle uudempien kuljetusvälineiden ottaessa sen tehtävät." Söpöä.

Lempimallini lehdessä on Palopuro, naisen virkattu takki. Kymmenisen vuotta sitten suunnittelin tosissani tämän tekemistä ja malli puhuttelee yhä.


Sopisiko tyttärellenne Ikkala?Entä jos lukee tämän päivän neulelehtiä: Malli nro 25, Naisen virkattu pipo ja lapaset. Malli nro 6, miehen paita. Boooriiinggg!

3 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Eräässä vanhassa Eevassa tai vastaavassa oli oikein juttu himovirkkaavasta kotirouvasta. Oli virkannut itselleen useita kävelypukuja ja pojille ja miehille villatakit, sukat ja tumput (siis osa neuloen). Kävelypuvut olivat kaikki jotain monimutkaista pitsehommelia. Hänellä oli jokaisessa huoneessa käsityö, aina kun istui alas hän tarttui käsityöhön. Huh. Hiki tuli jo lukiessa. Naisella oli neljä poikaa tai sitä rataa!

Saija kirjoitti...

Heippa Matroskin!
Täytyy tunnustaa, että minäkin ripottelen neuletöitä ympäriinsä. Ei siksi, että olisin tehokas vaan siksi, että aloitan jotain, kyllästyn siihen/unohdan sen/innostun vaan jostain toisesta hommasta ja yksinkertaisesti neule putoaa käsistäni siihen. Niitä löytyy sitten viikkojen ja kuukausien päästä, surullisia, hylättyjä, keskeneräisiä neuletöitä. Erityisesti kohtalo uhkaa virkkuuksia, joita en koskaan saa valmiiksi. Siksi kai Palopuro yhä odottaa.

katya kirjoitti...

Hih, hyvaa ystavanpaivaa teidan koko poppoolle myos! :)

Lukaisin teidan viimeisia paivityksia tassa joku paiva sitten. On hauska lukea tekstia ylhaalta alas ja arvuutella, kumpi teista on jutun kirjoittanut! Hauskoja kuvia vuosien takaa :)
Cheers mate!