sunnuntaina, lokakuuta 28, 2012

Näinkös siinä kävikin


Niin, tästähän piti tulla tyttärelle tyylikäs neuletakki, jossa on kaulan taakse kiepsautettava leuhuke, mutta toisin kävi. Eräs ei halunnut käyttää löytämäänsä  valmisohjetta vaan sävelsi omasta päästä, eikä sitten osannut ottaa kaikkea huomioon. Ensimmäisen liehukeversion kudottuani tajusin kyllä, että sen pitää olla leveä jotta se peittäisi kriittiset paikat ja ylipäätään asettuisi paikalleen nätisti, mutta eipä tämä toinenkaan versio ollut tarpeeksi laaja. Voihan nekku. Kiepsautetaanpa härpäke toisella tavalla, ilman kierrettä.


Ehkä se on vähän parempi näin, mutta silti harmittaa, että neuleen idea ei toteudu kokonaisuudessaan. Työstä opin kyllä sen, miten tällaisen neuleen voi tehdä yhtenä kappaleena ilman saumoja, mutta jos vielä joskus jaksan kutoa uuden, pistän itselleni muistiin, että etukappale saisi olla lyhyempi ja että liehukkeen pitää olla koko etukappaleen levyinen. Ugh.


Lanka: Red Heart Fina DK (100 % villa), 10 kerää
Puikot: Addin pyöröt 3,5 (sileä neule) ja 4,5 mm (pitsiosuus)

Ps. Pitsimallikerta on peräisin Tha Harmony Guides -sarjan kirjasta Lace & Eyelet StitcesTytär halusi ylipitkät hihat ja peukalonreiät, ja saamansa piti.9 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Ei tuo nyt ihan mahdoton ole!

Tuija kirjoitti...

No ei muuten, mutta härpäkeosa ei toimi ristikkäin kiepautettuna, kuten oli tarkoitus. Tarvittaisiin hakaneuloja tai muita kiinnikkeitä, jotta se pysyisi leveänä ja peittävänä. Olisin kyllä kutonut liehukkeen vielä kolmannenkin kerran, mutta lanka ei olisi riittänyt isompaan kappaleeseen. Tämä versio ei sitten valitettavasti kelpaa tyttärelle, mutta enköhän minä voi sitä käyttää.

Tess kirjoitti...

Kaunis on kuitenkin tämäkin versio. Kelpais vaan mulle :)

Eikös sitä niin sanota, että kolmas kerta toden sanoo. Eri langalla vain, jos käyttämäsi ei suurempaan riitä.

AnniKainen kirjoitti...

Kyllä tuota kelpaa käyttää. Mielenkiintoisen ja persoonallisen näköinen neule.

Minunkin tytöt toivoilee kans villatakkia tai paitaa ja olen luvannut tehdä, mutta mallin valinta vaan on vienyt aikaa (jatkuu edelleen) kun toivoisin, että tulis kerralla mieleinen :)

Tuija kirjoitti...

Tess, kiitos! Vähintään aikalisä pitää nyt ottaa. En ole yhtään varma, että osaisin ikinä koskaan tehdä sellaista lörtsyneuletta, josta tarkkavisioinen tytär haaveilee. ;-)

Tuija kirjoitti...

AnniKainen, harkitsekin sitten tarkkaan se malli. Tai toivottavasti tyttösi eivät ole yhtä kranttuja kuin tämä yksi meidän huushollissa. ;-)

helena kirjoitti...

Minustakin tuo näyttää ihan ok:lta, hyvä jos voit käyttää itse. Eikös se sun kesäpaita just mennyt tyttärellesi?

Tuija kirjoitti...

helena: Ai niin se kesäpaita... Tasan nyt menisivät paidat tyttären kanssa, jos hän pysyisi visusti samalla kannalla, mutta mutta. Minulla oli tänään tuo musta neule päällä, kun kävimme lasten pappaa juhlistamassa, ja tytär ei nyt sitten kuitenkaan yhtään tykännyt, että käytin "hänen" neulettaan. Vaikka oli siis sanonut, että hän ei sitä halua. Ota niistä murrosikäisistä selvää. ;-)

Laura kirjoitti...

Mun mielestä näyttää tosi nätiltä.:)