perjantaina, heinäkuuta 30, 2010

Italiassa - VenetsiaPuolitoista päivää kävelyä ja vaporetto-kyytejä ristiin rastiin. Siltoja, venetsialaista taidetta (Bellini kolahti), modernia taidetta (Magritte kolahti), barokkimusiikkia salakuunneltuna, kosteaa paahdetta, vesipulloja, Hard Rock Cafe ja jo toisen kerran oudon tympeää venetsialaista ruokaa. Vai onko se vain maku- tai tottumuskysymys? Aidosti hyvää oli simpukkakeitto: hurja kulhollinen simpukoita kuorineen herkullisessa liemessä ja päällä taikinakuori. Kaikkia simpukoita en jaksanut syödä, mutta lientä oli nautiskeltava lopuksi kastamalla siihen leipää.

7 kommenttia:

Epa kirjoitti...

Ihanasti langat esillä!

Tess kirjoitti...

Oi, ihanaisia matkakuvia niin tässä kuin aiemmassakin postauksessa! Ihan vähän vaan kateellinen oon ;D

Tuija kirjoitti...

Epa: Joo, ihan kaunis oli lankakaupan ikkuna, mutta en kuitenkaan käynyt siellä. Mies oli huomannut kaupan kierrellessään yksin kuvaamassa ja hän sitten illalla armollisesti näytti minulle, missä se on (n. 5 min kävely hotelliltamme!), jotta voin vielä aamulla ennen lähtöä käväistä siellä halutessani. En vaan sitten jaksanut siinä 37 asteen helteessä miettiä lankoja, pää oli ihan pehmeänä.

Tess: Kääksistä, minulla on ihan huono omatunto, kun ei tänäkään kesänä ole juurikaan tullut kierreltyä Suomessa. Pohjoiseenkin juurille haluaisin päästä, ehdottomasti, mutta ei sitä vaan ole tapahtunut pitkään aikaan.

Kaneli kirjoitti...

oi mä RAKASTAN venetsiaa! oliko hurjasti turisteja?

Tuija kirjoitti...

Kaneli: Venetsia on kyllä tosi jännä kaupunki, ihan oma maailmansa, yhtä aikaa sisäänpäin kääntynyt ja tervetulleeksi toivottava. En kuvittele ymmärtäväni sen oikeasta elämästä paljoakaan, mutta turistit siihen ovat ainakin kuuluneet jo pitkään. (Meitä) turisteja oli ihan hirveän paljon. Yritimme löytää jonkin paikallisten suosiman ruokapaikan, mutta huonostipa taisi onnistua. Vaporettossa kuvittelen bonganneeni oikeita asukkaita, lähinnä rouvia kauppakärryineen.

Tanja kirjoitti...

Voi ihanuutta - Venetsia on yksi niistä (monista) paikoista joihin haluaisin matkustaa ja joissa en ole käynyt.

Tuija kirjoitti...

Tanja: Minulle tämä oli toinen lyhyt piipahdus. Joskus olisi mukava mennä vähän pidemmäksi aikaa ja kuunnella konsertteja ja käveleskellä edestakaisin ilman hopun tunnetta.