sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Pieniä mutta valmiita

Olen taltuttanut pieleen menneiden neulomusten aiheuttamaa plääh-oloa tikuttamalla pientä ja jotakuinkin idioottivarmaa.

Kääntöreunuksellinen Mustikkapipo kummipojalle. Lankana Lang Yarnsin Touring Superwash, 75 % villaa, 25 % polyamidia. Ohje oli muuten tosi hyvin kirjoitettu! Yritin analysoida, mikä ohjesta teki niin erinomaisen ja miksi joku toinen ohje ei herätä vastaavaa riemastusta, mutta en oikein päässyt asian ytimeen. Sen kuitenkin voin sanoa, että ohje oli looginen ja selkeästi kirjoitettu, ja kaikki sanottu piti paikkansa.

Coco Knitsin Simple Slouchy Hat ja Double Wrap Cowl itselle. Lanka on järkyttävän ihanaa (ja järkyttävän kallista) BC Garnin Manu-alpakkaa, jota ostin ensin yhden vyyhdin toissa syksynä (edit: ei vaan viime syksynä, kun nyt ajattelin asiaa tarkemmin - oli pakko korjata, vaikka tämä ei kauheasti maailmankirjoja heilauttele) Wanhan Sataman Kädentaitomessuilta Titityyn standiltä, kun en pystynyt sitä käsistäni poiskaan laskemaan. Tänne asti silittelin vyyhtiä silloin tällöin ja ihmettelin, mitä yhdestä vyyhdistä saisi aikaiseksi. Aloitin siitä sitten ensin kaulurin sillä toiveella, että jospa riittäisi, mutta eipä tietenkään. Piti sitten tilata varmuuden vuoksi pari vyyhtiä lisää (pipovaraa nääs) ja onneksi toinen värierä oli niin samanväristä, että vyyhdin vaihtumiskohtaa ei huomaa. Seiskan puikoilla kudoin ja tosi lämpimiä ja pehmoisia ovat. Jäljelle jäänyt nötterö riittää vielä ainakin yhteen pieneen kämmekkääseen... Tämä saattaa olla kierre, lanka on vaarallisen ihanaa. (Niin ja tuolla Coco Knitsillä näyttää olevan hauskoja malleja, täytyy itsekin perehtyä tarkemmin.)

Pakkanenko pisti totiseksi? - Tämä on Pajunkissa-pipo sopeutettuna ohjetta paksummalle langalle ja lörtsymmäksi versioksi. Neulos on sen verran sekaväristä ja napakkaa (en pingottanut), että pajunkissat erottuvat vähän turhan huonosti, mutta saa nyt luvan mennä noin. Lankana on Colinetten Skye-lankaa (100-prosenttinen villa, väri Frangipani, ostin vyyhdin vuosia sitten Anu Harkin edesmenneestä Ilo-puodista, joten oisko lankaan tarttunut jotain ekstraluovaa vähänksstylee karmaa? ai ei) yhdistettynä La Alpacan tummanpunaiseen alpakkalankaan, ja tuloksena oli neulos, jonka tiheys oli sileässä neuleessa 14 s/10 cm. Ältsin lämmin mössykkä ja kuvan täti tykkää, vaikka näyttääkin myrtsiltä.

3 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä lämmikkeitä! Varsinkin tuo Manu-alpakka setti on suorastaan järkyttävän ihana.

AnniKainen kirjoitti...

Tuo Manu lanka näyttääkin tosi ihanalta, tekis ihan mieli hypistellä. Mallikkaita pipoja.

Tuija kirjoitti...

Manu on kisusta:), kuten lapsena sanoin, ja vieläkin sopivassa kohdassa.