sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

Antaa sataa vaan

Tämä päivä on ollut juuri sopivan synkkä ja sateinen tuunattujen saappaiden viimeistelyyn. Vanhat nokialaiseni ovat palvelleet minua hyvin jo 25 vuotta, mutta koska perin pojaltani pari vuotta sitten uudemmat vastaavat saappaat, päätin tuunata vanhat Strömsön Leen tyyliin (eikä mennyt kuin pari vuotta...). Ohjet löytyvät Strömsön nettisivulta linkin takaa.


Leikkasin saappaiden varret poikki hieman nilkan yläpuolelta, tein varteen reikiä neljällä jaollisen määrän, poimin silmukat ja aloin kutoa 2o 2n -resoria puikoilla nro 5. Langaksi valitsin Novitan Puron väriä ruska. Yksi 50g:n kerä olisi riittänyt kahteen varteen, jos olisin tehnyt niistä muutaman kerroksen matalammat. Nyt jouduin aloittamaan toisen kerän toisen saappaan viimeisellä kudotulla kerroksella. Tarkoituksella en siis mätsännyt saappaiden varsia saman värisiksi.


Kyllä kait näillä kelpaisi tanssia vaikkapa tämän tahtiin.

5 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Kivat! Mäkin muista tuon Strömsön jakson, ne reikäkuvioinnillakin koristellut saappaat oli kivat :)

Ellimelli kirjoitti...

Saappaasi ovat niin kauniit, että harmittaa, kun ei itsellä ole sopivia kumppareita tuunattavaksi.

Saija kirjoitti...

Nasti, kiitos. Joo kivat oli reiällisetkin, kuin karamellit.
Ellimelli, kiitos. Kirppareilta voisi löytyä sullekin sopivat. Koiran lenkitys on sujunut kuin tanssi "uusilla" saappailla.

Peanut kirjoitti...

Oi, kun kivat. Mulla on kaapissa yhdet tylsät kumpparit, joten olen haaveillut uusista. Mutta ehkäpä olen myös ekologinen ja tuunaan vanhat.

Nasti kirjoitti...

Blogissamme on teille jotain :)